Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Погинуо штићеник Дома у Кулини

rss

20.10.2010. Тома Тодоровић, Политика

У установи у којој су смештена деца и омладина ометена у развоју настрадао непокретни петнаестогодишњак

Погинуо штићеник Дома у Кулини

У Дому за децу и омладину ометену у развоју у Кулини, код Алексинца, у недељу око 13.40 часова догодила се велика несрећа. Према саопштењу Информативне службе Полицијске управе у Нишу у несрећи је тешке телесне повреде, опасне по живот, задобио један од штићеника установе, који је одмах после тога хитно пребачен у болницу. Полиција је такође саопштила да су увиђај у Дому у Кулини извршили истражни судија Вишег суда у Нишу, заменик вишег јавног тужиоца и припадници полиције, као и да је у току интензиван рад на утврђивању околности несреће.

Од директора Клинике за неурохирургију нишког центра проф. др Ивана Стефановића и директора Дома за децу и омладину ометену у развоју у Кулини Драгољуба Марковића сазнали смо, међутим, да се ова несрећа трагично завршила по Н. Г., петнаестогодишњака и штићеника установе, јер је дечак у недељу увече преминуо од задобијених повреда у Клиничком центру у Нишу. Др Стефановић нам је рекао да је дечак на клинику примљен у дубоком коматозном стању, да је одмах покушана реанимација, али да су повреде које је задобио биле веома тешке и фаталне по њега.

– Овај петнаестогодишњак, иначе потпуно непокретан, био је смештен у просторији на другом спрату и под сталним надзором нашег особља. У недељу је на спрату и у тој просторији била дежурна неговатељица, која је само на тренутак напустила собу и отишла до тоалета. Не знамо још увек шта се тачно догодило, пошто полиција и други надлежни органи утврђују околности трагедије, али претпостављамо да је неко у међувремену ушао у собу и гурнуо, или можда чак и бацио дечака кроз прозор или са терасе – рекао је за „Политику” директор дома Марковић.

Према речима Драгољуба Марковића, у суседним просторијама на другом спрату дома смештени су штићеници ометени у развоју, али који су покретни и могуће је да је неко од њих из своје отишао у собу где је био непокретни петнаестогодишњак Н. Г. и проузроковао трагедију.

У Вишем суду у Нишу портпарол Тамара Савић-Цветановић рекла нам је да је увиђај у Кулини извршио истражни судија овог суда Саша Дујаковић, који је наложио обдукцију тела страдалог дечака. После налаза обдукције и полицијске истраге, речено нам је, очекује се да буду познати сви детаљи овог немилог догађаја.


# дом Кулина
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима