Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poginuo štićenik Doma u Kulini

rss

20.10.2010. Toma Todorović, Politika

U ustanovi u kojoj su smeštena deca i omladina ometena u razvoju nastradao nepokretni petnaestogodišnjak

Poginuo štićenik Doma u Kulini

U Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Kulini, kod Aleksinca, u nedelju oko 13.40 časova dogodila se velika nesreća. Prema saopštenju Informativne službe Policijske uprave u Nišu u nesreći je teške telesne povrede, opasne po život, zadobio jedan od štićenika ustanove, koji je odmah posle toga hitno prebačen u bolnicu. Policija je takođe saopštila da su uviđaj u Domu u Kulini izvršili istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik višeg javnog tužioca i pripadnici policije, kao i da je u toku intenzivan rad na utvrđivanju okolnosti nesreće.

Od direktora Klinike za neurohirurgiju niškog centra prof. dr Ivana Stefanovića i direktora Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Kulini Dragoljuba Markovića saznali smo, međutim, da se ova nesreća tragično završila po N. G., petnaestogodišnjaka i štićenika ustanove, jer je dečak u nedelju uveče preminuo od zadobijenih povreda u Kliničkom centru u Nišu. Dr Stefanović nam je rekao da je dečak na kliniku primljen u dubokom komatoznom stanju, da je odmah pokušana reanimacija, ali da su povrede koje je zadobio bile veoma teške i fatalne po njega.

– Ovaj petnaestogodišnjak, inače potpuno nepokretan, bio je smešten u prostoriji na drugom spratu i pod stalnim nadzorom našeg osoblja. U nedelju je na spratu i u toj prostoriji bila dežurna negovateljica, koja je samo na trenutak napustila sobu i otišla do toaleta. Ne znamo još uvek šta se tačno dogodilo, pošto policija i drugi nadležni organi utvrđuju okolnosti tragedije, ali pretpostavljamo da je neko u međuvremenu ušao u sobu i gurnuo, ili možda čak i bacio dečaka kroz prozor ili sa terase – rekao je za „Politiku” direktor doma Marković.

Prema rečima Dragoljuba Markovića, u susednim prostorijama na drugom spratu doma smešteni su štićenici ometeni u razvoju, ali koji su pokretni i moguće je da je neko od njih iz svoje otišao u sobu gde je bio nepokretni petnaestogodišnjak N. G. i prouzrokovao tragediju.

U Višem sudu u Nišu portparol Tamara Savić-Cvetanović rekla nam je da je uviđaj u Kulini izvršio istražni sudija ovog suda Saša Dujaković, koji je naložio obdukciju tela stradalog dečaka. Posle nalaza obdukcije i policijske istrage, rečeno nam je, očekuje se da budu poznati svi detalji ovog nemilog događaja.


# dom Kulina
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima