Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Браћа из алексиначког села осуђена на кућни затвор

rss

02.04.2021. Вечерње новости

Браћа Д.Д. (24) и К.Д. (19) из алексиначког села Лужане који су брутално претукли двојицу комшија верујући да су написали увредљив графит на њихов рачун, осуђени су на основу споразума о признању кривице са ОЈТ Алексинац.

Фото: архива

Они су у четвртак потписали споразум о признању кривичног дела на основу којег им је утврђена казна од по седам месеци затвора у кућним условима, јер су 29. марта претукли комшије и то због графита који су им приписали.

- Окривљенима су изречене казне затвора од по седам месеци због кривичних дела тешка телесна повреда и насилничко понашање. С обзиром на то да до сада нису осуђивани, одлучено је да затворску казну издржавају у својим становима – казао је Основни јавни тужилац у Алексинцу Иван Митровић.

Браћа из Лужана су 29. марта око 21.30 сати након краће вербалне расправе задали повреде двадеседједногодишњем и деветнаестогодишњем мушкарцу због чега су они збринути у алексиначкој болници. Такође, како је тада навела Полицијска управа, осумњичени за напад су побегли, али их је полиција сутрадан пронашла и ухапсила. Како сазнајемо, браћа су посумњала да су двојица њихових комшија аутори увредљивог графита, који је доста раније, освануо на једном објекту у Лужану.

- Они су их најпре вербално оптужили да стоје иза спорног натписа, након чега су се потукли. Током сукоба, Д.Д. и К.Д. су младиће напали металном шипком и ногом од столице и једном од њих сломили руку а другом ногу. Шипка је нађена на месту обрачуна, али не и нога од столице коју су нападачи одбацили током бекства – наводе наши извори упознати са овим случајем.

Извор


# Лужане суђење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима