Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Braća iz aleksinačkog sela osuđena na kućni zatvor

rss

02.04.2021. Večernje novosti

Braća D.D. (24) i K.D. (19) iz aleksinačkog sela Lužane koji su brutalno pretukli dvojicu komšija verujući da su napisali uvredljiv grafit na njihov račun, osuđeni su na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa OJT Aleksinac.

Foto: arhiva

Oni su u četvrtak potpisali sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg im je utvrđena kazna od po sedam meseci zatvora u kućnim uslovima, jer su 29. marta pretukli komšije i to zbog grafita koji su im pripisali.

- Okrivljenima su izrečene kazne zatvora od po sedam meseci zbog krivičnih dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje. S obzirom na to da do sada nisu osuđivani, odlučeno je da zatvorsku kaznu izdržavaju u svojim stanovima – kazao je Osnovni javni tužilac u Aleksincu Ivan Mitrović.

Braća iz Lužana su 29. marta oko 21.30 sati nakon kraće verbalne rasprave zadali povrede dvadesedjednogodišnjem i devetnaestogodišnjem muškarcu zbog čega su oni zbrinuti u aleksinačkoj bolnici. Takođe, kako je tada navela Policijska uprava, osumnjičeni za napad su pobegli, ali ih je policija sutradan pronašla i uhapsila. Kako saznajemo, braća su posumnjala da su dvojica njihovih komšija autori uvredljivog grafita, koji je dosta ranije, osvanuo na jednom objektu u Lužanu.

- Oni su ih najpre verbalno optužili da stoje iza spornog natpisa, nakon čega su se potukli. Tokom sukoba, D.D. i K.D. su mladiće napali metalnom šipkom i nogom od stolice i jednom od njih slomili ruku a drugom nogu. Šipka je nađena na mestu obračuna, ali ne i noga od stolice koju su napadači odbacili tokom bekstva – navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Izvor


# Lužane suđenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima