Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшен Алексинчанин који је организовао продају хероина у Швајцарској

rss

17.09.2019. Јужна Србија

Мушкарац из околине Алексинца је ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу која је у Швајцарској, на територији Сент Галена продавала хероин, а ухапшена су и два припадника његове групе.

Ухапшен Алексинчанин који је организовао продају хероина у Швајцарској

И. С. (37) из околине Алексинца, осумњичен да је организовао криминалну групу која је на територији Сент Галена продавала хероин, ухапшен је у великој полицијској акцији припадника Управе криминалистиче полиције МУП-а Србије и нишке полиције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу и полицијом Швајцарске Конфедерације.

Како се сумња, он је врбовао четири особе из околине Алексинца да одлазе у Швајцарску и продају хероин уживаоцима у Сент Галену.

- Полиција је, осим И. С., у околини Алексинца ухапсила двојицу припадника организоване криминалне групе В. А. (27) и Л. Р. (32), док су у марту 2017. године у Сент Галену ухапшени Д. Ђ. (28) и Ф. П. (34), код којих је тада пронађено 1,6 килограма хероина, 970 грама парацетамола и две вагице са траговима опојних дрога. Сумња се да су њих четворица, по инструкцијама И. С., у Сент Галену складиштили, размеравали, пакетирали и продавали хероин - саопштила је нишка полиција.

Полиција је претресом стана В. А. запленила око 425 грама марихуане, вагицу са траговима опојних дрога и новац за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

- Због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, осумњиченима И. С., В. А. и Л. Р. је одређено задржавање до 48 часова и они су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу. Судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио им је притвор до 30 дана. Због истог кривичног дела, Д. Ђ. и Ф. П. су правоснажно осуђени у Швајцарској.

Јужна Србија Инфо


# Алексинац марихуана хероин дрога хапшење Швајцарска
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима