Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšen Aleksinčanin koji je organizovao prodaju heroina u Švajcarskoj

rss

17.09.2019. Južna Srbija

Muškarac iz okoline Aleksinca je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je u Švajcarskoj, na teritoriji Sent Galena prodavala heroin, a uhapšena su i dva pripadnika njegove grupe.

Uhapšen Aleksinčanin koji je organizovao prodaju heroina u Švajcarskoj

I. S. (37) iz okoline Aleksinca, osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu koja je na teritoriji Sent Galena prodavala heroin, uhapšen je u velikoj policijskoj akciji pripadnika Uprave kriminalističe policije MUP-a Srbije i niške policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i policijom Švajcarske Konfederacije.

Kako se sumnja, on je vrbovao četiri osobe iz okoline Aleksinca da odlaze u Švajcarsku i prodaju heroin uživaocima u Sent Galenu.

- Policija je, osim I. S., u okolini Aleksinca uhapsila dvojicu pripadnika organizovane kriminalne grupe V. A. (27) i L. R. (32), dok su u martu 2017. godine u Sent Galenu uhapšeni D. Đ. (28) i F. P. (34), kod kojih je tada pronađeno 1,6 kilograma heroina, 970 grama paracetamola i dve vagice sa tragovima opojnih droga. Sumnja se da su njih četvorica, po instrukcijama I. S., u Sent Galenu skladištili, razmeravali, paketirali i prodavali heroin - saopštila je niška policija.

Policija je pretresom stana V. A. zaplenila oko 425 grama marihuane, vagicu sa tragovima opojnih droga i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

- Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičenima I. S., V. A. i L. R. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor do 30 dana. Zbog istog krivičnog dela, D. Đ. i F. P. su pravosnažno osuđeni u Švajcarskoj.

Južna Srbija Info


# Aleksinac marihuana heroin droga hapšenje Švajcarska
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima