Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Никола Трајковић одбранио титулу ПРВАКА СВЕТА у џиу џицу

rss

21.07.2023. N&F џиу џицу клуб НИФ

Од 15. до 21. Јула 2023. год. у Улаанбатару главном граду Монголије одржано је Светско првенство у џиу џицу за сениоре на коме је учествовало преко 500 такмичара из 49 држава света.

Никола Трајковић одбранио титулу ПРВАКА СВЕТА у џиу џицу

Репрезентацију Србије су представљала 3 такмичара, браћа Никола и Филип Трајковић из нашег клуба и Иван Della Croce из Новог Сада, а све их је предводио тренер наше Репрезентације Драган Трајковић, тренер нашег клуба из Алексинца.

Другог дана такмичења, у категорији сениора -85кг златну медаљу и титулу ПРВАК СВЕТА је одбранио и потврдио је Никола Трајковић из нашег клуба. Никола је био носилац групе у 1. колу тако да је био слободан, у 2. колу је био бољи од немачког такмичара а потом у полуфуналну победио такмичара из Казакстана који је иначе вишеструки Првак Азије. У финалу Никола је у веома тешкој и неизвесној борби са пуно преокрета успео да оствари победу над најбољим немачким такмичарем који је иначе бивши првак Европе и освајач бронзаних медаља на Светским играма, светском и европском првенству - чиме је одбранио прошлогодишњу титулу Светског шампиона освојену у Абу Дабију, УАЕ. 

Трећег дана такмичења, у категорији сениори -94кг други члан Репрезентације Србије из нашег клуба Филип Трајковић забележио је 4 победе и један пораз, тако да је кроз репасаж успео да освоји 3. место и бронзану медаљу. Филип ће у новембру месецу као представник наше земље учествовати на World combat games - Светским комбат играма које ће се одржати у Ријаду, у Саудијској Арабији.

Трећи наш такмичар Иван Della Croce из Новог Сада је у категорији сениора -69кг након 4 победе ушао у финале, где је нажалост изгубио од Руског такмичара који је по 7. пут постао Светски првак, тако да је Иван освојио сребрну медаљу

Ово је до сада најуспешнији резултат наше Репрезентације обзиром да су сва тројица такмичара наше земље освојили медаље и остварили 100% учинак. За ове несвакидашње резултате заслуге припадају тренеру националне Репрезентације Србије Драгану Трајковић, Николином и Филиповом оцу који је иначе тренер нашег клуба.

Сва тројица такмичара су стипендисти Министарства спорта Републике Србије и категорисани су као врхунски спортисти заслужног и међународног ранга


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима