Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бронзана медаља са Светског првенства за сениоре

rss

12.11.2021.

Од 3. до 11. новембра 2021. године у Абу Дабију, у УАЕ, одржано је Светско првенство за сениоре, јуниоре и кадете у џиу џицу на коме је наступило 1.362 такмичара из 60 држава Света. Репрезентација Србије наступила је са укупно пет такмичара, а међу њима и чланови клуба НиФ, Никола Трајковић /1997/ у категорији сениори -85кг и његов млађи брат Филип Трајковић /1999/ у категорији сениори -94кг.

Бронзана медаља са Светског првенства за сениоре

Никола је у веома тешкој конкуренцији освојио 3. место и бронзану медаљу за нашу земљу. Никола обзиром да је јула 2021. на Европском првенству у Немачкој освојио бронзану медаљу и да заузима 6. место на JJIF светској ранг листи, током жреба био је носилац 4. групе и био слободан у 1. колу. У 2. колу победио је Белгијанца Јеан Цхарлиера на full ipon са 14:0, потом је у 3. колу у неизвесној борби победио Украјинца Вадим Дороша са 9:5.

У полуфиналном мечу за улазак у финале се састао са светским прваком из Русије Борок Илијом против кога је током целог меча водио али је на крају уз можда недостатак спортске среће изгубио на фулл ипон. У борби за 3. место и бронзану медаљу у веома тешком мечу са пуно тактичких надмудривања победио је бившег првака Европе Француза Маџим Цоуриллона резултатом 10:4, и тако за нашу земљу освојио другу бронзану медаљу а у наш клуб и у наш град донео прву сениорску медаљу са Светских првенстава.

У генералном пласману у категорији сениора -85кг: 1. место и Светски првак је постао Рус Никита Никитин, 2. место такође Рус Борок Илија, док су 3. места освојили наш Никола Трајковић и Немац Даниел Змеев. Овим резултатом Никола је освојио нове бодове за учешће на Светске игре које се одржавају наредне 2022. год. у Бирмингену у САД.

Други наш такмичар, Филип Трајковић имао је веома тежак жреб и упркос томе остварио велики успех заузевши 7. место у генералном пласману. Филип се у 1. колу састао са Немцем Лукас Бомбиком од кога је изгубио на фулл ипон. Немац је је до краја турнира бриљирао и постао нови Светски шампион. У репасажу Филип је победио Мароканца Абдессалам ел Амранијем на full ipon са 14:0, а потом Португалца Тиаго Балаоа са 8:5.

У трећем репасажном мечу за улазак у борбу за бронзану медаљу Филип се састао са знатно старијим и искуснијим Русом Никитом Мусином од кога је изгубио са 17:12. На крају, у генералном пласману у категорији сениори -94кг: 1. место и нови Светски првак постао је Немац Лукас Бомбик, 2. место Рус Микхаил Костиук, 3. места освојили су Холанђанин Карел Дингемансе и Немац Маџимилиан Страуцх. Филип је са 22. године био један од најмлађих такмичара на првенству тако да је освајање 7. места изузетан успех и његово време тек долази.   

Николу и Филипа је на првенству предводио њихов тренер и отац Драган Трајковић у сарадњи са селектором Репрезентације Србије Копас Јаношем, који су заслужни за ове велике резултате.

Управни одбор Јудо и ју јитсу клуба "Н&Ф" 
 


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима