Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Медаље на 13-том Светском шампионату у каратеу

rss

19.11.2019.

Овог викенда у оквиру Светске карате конфедерације (WKC) организовано је 13-то првенство света у каратеу за све узрасте у Београду и то у Спортском центру ''Вождовац'' на Бањици.

Фото: Карате клуб Шуматовац

Наступило је близу 800 учесника, 28 федерација из 19 земаља. Србији је припала част да организује овај велики фестивал поменуте борилачке вештине на коме је као домаћин имала највише и то 176 учесника.

На овом светском првенству карате клуб Шуматовац је остварио један од највећих успеха од свог оснивања, освајањем две медаље и то бронзану медаљу у категорији такмичарки од 12 до 13 година у катама појединачно и сребрну медаљу у категорији млађих кадеткиња у дисциплини кате екипно.

Сребрне медаље у катама екипно освојиле су:

  1. Кристина Павловић
  2. Теодора Павловић
  3. Милица Миловановић

Бронзану медаљу у категорији девојчица у катама појединачно од 12 до 13 година освојила је Емина Младеновић.

Све честитке заслужио је и наш такмичар Никола Ристић који је наступао у дисциплинама борбе појединачно и екипно за репрезентацију Србије и коме је за мало измакла медаља на овом првенству.

Ово је још један у низу успеха нашег клуба који наставља са све већим успесима и презентовањем нашег града а на на оваквим првенствима и наше земље Србије - рекао је председник клуба Дејан Вуксановић.

Извор: Карате клуб "Шуматовац"


# Милица Миловановић Шуматовац карате фестивал Шуматовац карате клуб Дејан Вуксановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима