Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Medalje na 13-tom Svetskom šampionatu u karateu

rss

19.11.2019.

Ovog vikenda u okviru Svetske karate konfederacije (WKC) organizovano je 13-to prvenstvo sveta u karateu za sve uzraste u Beogradu i to u Sportskom centru ''Voždovac'' na Banjici.

Foto: Karate klub Šumatovac

Nastupilo je blizu 800 učesnika, 28 federacija iz 19 zemalja. Srbiji je pripala čast da organizuje ovaj veliki festival pomenute borilačke veštine na kome je kao domaćin imala najviše i to 176 učesnika.

Na ovom svetskom prvenstvu karate klub Šumatovac je ostvario jedan od najvećih uspeha od svog osnivanja, osvajanjem dve medalje i to bronzanu medalju u kategoriji takmičarki od 12 do 13 godina u katama pojedinačno i srebrnu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja u disciplini kate ekipno.

Srebrne medalje u katama ekipno osvojile su:

  1. Kristina Pavlović
  2. Teodora Pavlović
  3. Milica Milovanović

Bronzanu medalju u kategoriji devojčica u katama pojedinačno od 12 do 13 godina osvojila je Emina Mladenović.

Sve čestitke zaslužio je i naš takmičar Nikola Ristić koji je nastupao u disciplinama borbe pojedinačno i ekipno za reprezentaciju Srbije i kome je za malo izmakla medalja na ovom prvenstvu.

Ovo je još jedan u nizu uspeha našeg kluba koji nastavlja sa sve većim uspesima i prezentovanjem našeg grada a na na ovakvim prvenstvima i naše zemlje Srbije - rekao je predsednik kluba Dejan Vuksanović.

Izvor: Karate klub "Šumatovac"


# Milica Milovanović Šumatovac karate festival Šumatovac karate klub Dejan Vuksanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima