Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Акција сузбијања комараца

rss

06.07.2023. Општина Алексинац

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће се у суботу 8. јула и недељу 9. јула 2023. године изводити акција сузбијања ларви и одрасле форме комараца на територији општине Алексинац у истом обиму и на истим површинама као у претходном циклусу.

Акција сузбијања комараца

Сузбијање ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице вршиће се директним аплицирањем ларвицидног препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља опасност за пчеле.

 Сузбијање одрасле форме комараца вршиће у дневним часовима на доступним површинама под трском, дрвенастом и другом високом вегетацијом на обалама описаних водених површина на којима се претходно врши третман ларви, а у вечерњим часовима у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу, појединим улицама са дрворедима у Алексинцу и на Ал. Руднику и доступним површинама уз реку Моравицу у насељима Вакуп и Краљево.

 Сузбијање одрасле форме комарца врши се прскањем моторним леђним пумпама, ULV уређајима са возила и термалним замагљивањем и представља опасност за пчеле, па је потребно да грађани који живе у непосредној близини површина где се изводи третман, а у које осим напред наведених спада и житковачка бара, баре у Срезовцу и Горњем Љубешу, баре и приобални појас Јужне Мораве у Бобовишту и сличне површине које су у близини насеља, спрече кретање пчела за време вршења акције.

 Акције ће изводити заједно предузећа ДЕ МУС доо Сурчин и СИНИТРА ДДД доо Ваљево. Уколико због неповољне временске ситуације буде потребно одлагање или прекидање акција грађани ће бити благовремено обавештени.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244.


# сузбијање комараца
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима