Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 188  Displaying: 31 - 40

Iz Uprave KC Niš kažu da je propust napravila aleksinačka bolnica

Južne vesti 06.09.2020.

Da je zdravstvena ustanova iz koje je pacijent prebačen u Klinički centar Niš dužna da obavesti porodicu u kom se objektu on nalazi - objašnjavaju iz Uprave, nakon svedočenja Dragana Šaranovića da mu je majka bila zanemarena u Opštoj bolnici u Aleksincu i da ga niko nije obavestio da je na klinici u Nišu preminula. Procedura je takva da kada nemaju kontakt porodice, kažu, policija pronalazi i obaveštava porodicu o smrti.

Opširnije

Komentara: 0

Sin tvrdi da mu je majka tokom lečenja u aleksinačkoj bolnici zanemarena, direktor da je pokrenut nadzor

Južne vesti 05.09.2020.

Da su medicinske sestre u Opštoj bolnici u Aleksincu ostavile bespomoćnom njegovu 80-godišnju majku koja je bila na lečenju, jer nije dobijala vodu i hranu i nije presvlačena, tvrdi njen sin Dragan Šaranović. Njegova majka je nakon nekoliko dana iz aleksinačke bolnice prebačena u Klinički centar Niš, gde je preminula.

Opširnije

Komentara: 0

U Aleksincu ove nedelje od 152 testiranih 18 pozitivnih na koronu

Južne vesti 14.08.2020.

I ove nedelje u Aleksincu opada broj pozitivnih na kovid u odnosu na broj testiranih - od ponedeljka do četvrtka od 152 uzorka njih 18 je imalo potvrđenu koronu, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Kaže da se situacija smiruje i da očekuju dalje poboljšanje.

Opširnije

Komentara: 0

Prof. dr Nenad Dikić: Šta treba da znamo o testovima na koronu

Boža Marković Nesvrćanin / Telegraf 09.08.2020.

Profesor doktor Nenad Dikić, poreklom iz Gornjeg Adrovac, iz porodice u kojoj ima nekoliko doktora nauka u ovoj oblasti i stric Predraga Novakovića, jednog od dve hiljade diplomata veterinarske patologije u svetu, bavi se u svojim kolumnama u Telegrafu i pitanjima u širem kontekstu zvanja lekara, ali na poseban način što ga izdvaja od mnogih sa svojim tipičnim gledanjem na zvanje preko potrebno u ovo vreme.

Opširnije

Komentara: 0

Kada poznajete zaražene, drugačije je nego kada o tome slušate

BBC / B92 08.08.2020.

U lokalnom Domu zdravlja ocenjuju da je prerano da se govori o Aleksincu kao o žarištu, a stanovnici kažu da nisu previše zabrinuti.

Opširnije

Komentara: 1

U Aleksincu bolja epidemiološka situacija

Južne vesti 07.08.2020.

Ove nedelje je bolja epidemiološka situacija u Aleksincu i od 110 testiranih 19 je bilo pozitivno na koronu, a za još 30 se očekuju rezultati, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Sve je manji i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i poštovanje mera je obavezno.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, Rodoljub Živadinović: I zdrave osobe umiru, nosite maske

Južne vesti 23.07.2020.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, epidemiolog Rodoljub Živadinović, govorio je za Media i reform centar Niš o virusu korona koji je i sam preležao i merama prevencije. Napominje da je najveći problem što mnogi ne veruju da korona postoji, ali da i zdrave osobe umiru od ovog virusa, te da je važno nositi masku i držati distancu, jer time štitimo i sebe i druge.

Opširnije

Komentara: 0

Predloženo da na jugu nova kovid bolnica bude u Aleksincu

13.07.2020.

Gradski štab za vanredne situacije je predložio da nova kovid bolnica na jugu bude Opšta bolnica u Aleksincu, jer kažu da je najopremljenija i spremna da pruži pomoć i najugroženijima.

Opširnije

Komentara: 0

Akcija suzbijanja krpelja na zelenim površinama

04.06.2020.

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će se u četvrtak, 4. juna 2020. godine, izvršiti akcija suzbijanja krpelja na frekventnim zelenim površinama na teritoriji opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Zdravstveni radnici očajni jer ih je država prevarila

Pravda 28.05.2020.

Zdravstveni radnici u Aleksincu koji su angažovani 27. marta u opštoj bolnici na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, trenutno su u problemu, jer obećanje koje su dobili - da budu zaposleni na neodređeno vreme - nije ispunjeno.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 188  Displaying: 31 - 40

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima