Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 171  Displaying: 11 - 20

U Specijalnoj bolnici Sokobanja nema više mesta na kiseoniku

Večernje novosti 27.11.2020.

U Specijalnoj bolnici Sokobanja zbrinuto je 68 kovid pacijenata, od kojih je više od 40 na kiseoniku, kaže direktorka te ustanove Vesna Milanović.

Opširnije

Komentara: 0

Dom zdravlja Aleksinac uvodi brzo testiranje na prisustvo antigena korona virusa

Opština Aleksinac 06.11.2020.

Od 6. novembra 2020. godine, Dom zdravlja Aleksinac uvodi brzo testiranje na prisustvo antigena korona virusa SARS-COV-2. Kompletna dijagnostika se radi u samom Domu zdravlja Aleksinac, i rezultati se dobijaju za svega oko pola sata, čak i nešto manje vremena.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović zaražen koronavirusom

N1 28.10.2020.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović zaražen koronavirusom i nalazi se u izolaciji.

Opširnije

Komentara: 0

Iz Uprave KC Niš kažu da je propust napravila aleksinačka bolnica

Južne vesti 06.09.2020.

Da je zdravstvena ustanova iz koje je pacijent prebačen u Klinički centar Niš dužna da obavesti porodicu u kom se objektu on nalazi - objašnjavaju iz Uprave, nakon svedočenja Dragana Šaranovića da mu je majka bila zanemarena u Opštoj bolnici u Aleksincu i da ga niko nije obavestio da je na klinici u Nišu preminula. Procedura je takva da kada nemaju kontakt porodice, kažu, policija pronalazi i obaveštava porodicu o smrti.

Opširnije

Komentara: 0

Sin tvrdi da mu je majka tokom lečenja u aleksinačkoj bolnici zanemarena, direktor da je pokrenut nadzor

Južne vesti 05.09.2020.

Da su medicinske sestre u Opštoj bolnici u Aleksincu ostavile bespomoćnom njegovu 80-godišnju majku koja je bila na lečenju, jer nije dobijala vodu i hranu i nije presvlačena, tvrdi njen sin Dragan Šaranović. Njegova majka je nakon nekoliko dana iz aleksinačke bolnice prebačena u Klinički centar Niš, gde je preminula.

Opširnije

Komentara: 0

U Aleksincu ove nedelje od 152 testiranih 18 pozitivnih na koronu

Južne vesti 14.08.2020.

I ove nedelje u Aleksincu opada broj pozitivnih na kovid u odnosu na broj testiranih - od ponedeljka do četvrtka od 152 uzorka njih 18 je imalo potvrđenu koronu, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Kaže da se situacija smiruje i da očekuju dalje poboljšanje.

Opširnije

Komentara: 0

Prof. dr Nenad Dikić: Šta treba da znamo o testovima na koronu

Boža Marković Nesvrćanin / Telegraf 09.08.2020.

Profesor doktor Nenad Dikić, poreklom iz Gornjeg Adrovac, iz porodice u kojoj ima nekoliko doktora nauka u ovoj oblasti i stric Predraga Novakovića, jednog od dve hiljade diplomata veterinarske patologije u svetu, bavi se u svojim kolumnama u Telegrafu i pitanjima u širem kontekstu zvanja lekara, ali na poseban način što ga izdvaja od mnogih sa svojim tipičnim gledanjem na zvanje preko potrebno u ovo vreme.

Opširnije

Komentara: 0

Kada poznajete zaražene, drugačije je nego kada o tome slušate

BBC / B92 08.08.2020.

U lokalnom Domu zdravlja ocenjuju da je prerano da se govori o Aleksincu kao o žarištu, a stanovnici kažu da nisu previše zabrinuti.

Opširnije

Komentara: 1

U Aleksincu bolja epidemiološka situacija

Južne vesti 07.08.2020.

Ove nedelje je bolja epidemiološka situacija u Aleksincu i od 110 testiranih 19 je bilo pozitivno na koronu, a za još 30 se očekuju rezultati, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Sve je manji i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i poštovanje mera je obavezno.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, Rodoljub Živadinović: I zdrave osobe umiru, nosite maske

Južne vesti 23.07.2020.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, epidemiolog Rodoljub Živadinović, govorio je za Media i reform centar Niš o virusu korona koji je i sam preležao i merama prevencije. Napominje da je najveći problem što mnogi ne veruju da korona postoji, ali da i zdrave osobe umiru od ovog virusa, te da je važno nositi masku i držati distancu, jer time štitimo i sebe i druge.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 171  Displaying: 11 - 20

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}