Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

rss

26.11.2018.

Zbog narušenog ugleda Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, odbornička grupa Odgovorno za Aleksinac je izdala saopštenje u kojem pozivaju na odgovornost odbora Festivala i njegovog predsednika.

Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

- Zahtevamo da predsednik odbora festivala PIP u Aleksincu, Grujica Veljković podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika odbora festivala.
- Zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispidaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradsakog dramskog pozorišta.

OBRAZLOŽENjE

Opštini Aleksinac i građanima opštine Aleksinac naneta je nemerljiva šteta odlukom političkog vrha lokalne vlasti da se zabrani predstava Beogradskog dramskog pozorišta. Ova vest je imala više od 300 različitih objava u sredstvima javnih informisanja, i to na republičkim radio stanicama i televizijama, u štampi i na nizu internet portala. Smatramo da politiku u potpunosti treba odvojiti od umetnosti, i da je odluka koju je doneo Grujica Veljković nema opravdanja, niti u pravnim, niti u umetničkim propisima, već je reč o političkoj odluci koja je doneta samo zato što je Sergej Trifunović u više navrata iznosio kritičke stavove protiv aktuelnog predsednika države i njegovih saradnika.

Predsednik skupštine opštine Aleksinac, Grujica Veljković je svojom odlukom urušio imidž opštine i njenih građana  te ih stavio u kontekst sprdnje i omalovažavanja. I sam Grujica je u ovoj aferi dobio posprdni nadimak Grujica mali Mujica.

Građani opštine Aleksinac moraju da znaju ko je naredbodavac odluke da se predstava izbaci iz repertoara, i da se imenom i prezimenom ukaže na listu svih onih koji su dozvolili da se ovakva bruka dogodi.

Zato zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispitaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradskog dramskog pozorišta.

Boban Ranđelović
odbornik, šef odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

Komentara: 9


# Boban Ranđelović Grujica Veljković Centar za kulturu i umetnost festival Radio S Festival prvoizvedenih predstava Sergej Trifunović SO Aleksinac Odgovorno za Aleksinac Toma Trifunović
@cekulaleksinac @WhistlerDick @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+31) (-5)

  Tako je !!!!! 26.11.2018.
  OSTAVKE !!!!! i To svih onih koji su naneli stetu ne samo festivalu, vec i gradu. Aleksinac je proteklih dana u medijima bio predstavljen kao ruglo kulture i osudjivan je, bilo je vrlo neprikladnih komentara na njegov racun. Ko je za to kriv? me samo Grujica mali Mujica, vec i oni koji su ovom sirotanu to naredili.Neka svi oni prihvate odgovornost, neka to javnu kazu i DA SE NIKAD VISE NE PONOVI!!

 • (+29) (-5)

  I NISKO POZORISTE SE PRIDUZILO PROTESTU 26.11.2018.
  ,,Ni četvrto veče aleksinačkog festivala koji je postao nacionalna tema, nije prošao bez nezadovoljstva i solidarnosti glumaca sa “prognanim” Sergejem Trifunovićem.''
  Vidite li NAZADNJACI i Mujice sta uradiste od festivala?! Napraviste cirkus,poniziste grad.
  Neso,imas li vaznija posla od izlaska pred jav.i izvinjenja za nanosenje nepravde i izlaganju grada ruglu?
  Imas naravno,pravis kucicu i ne ..... zivu silu,koja KULTURA,pa ti je nemas ni za K slovo.
  Mujica,bi da se raspravlja sa glumcima? Pa nisu ti to Mujice G17 ni SNS,pa da im solis isprane mozgove.
  Majo,mozda si nesto i radilila po pitanju kulture,ALI PODRZAVAJUCU OVU SRAMNU ZABRANU,slizala si se sa NAZADNJACIMA.
  Hajde,da vas vidim ,,bajni'' politicari! Imate li .... da uradite nesto ljudski!

 • (+18) (-6)

  Organizacija, bez sujete, bez taštine... 26.11.2018.
  ..urušio imidž opštine i njenih građana te ih stavio u kontekst sprdnje i omalovažavanja...

  17.03.2014...

  Koliku podršku ima SNS u Aleksincu najbolje govori podatak da su dobili više od 1.000 glasova nego što su planirali

  Naprednjaci planirali 12.000 glasova, a dobili 1100 glasova više
  "Projektovali smo izbore na 12.000 glasova, a osvojili smo preko 13.100. To najbolje govori da SNS u Aleksincu ima ogromnu podršku.

  u Aleksincu, da bi se pobedila interesno povezana družina ,treba nešto više od saopštenja , pamfleta, piskaranja na fejsu i POZORIŠTARIJE...Da li opozicioni prvaci imaju zajednički cilj, da li žele promenu vlasti, naravno, kako do toga doći ...
  Ako zaista želimo da srušimo nekakvu vlast, na ulici ili na izborima svejedno, ne treba postavljati pitanje „Koliko ljudi podržava moje ideje?“. Treba se zapitati sledeće: „Koliko mojih pristalica je sposobno za efikasno organizovanje i saradnju?“. I politička i vojna istorija su prepune ovakvih primera, ali se opozicija u Srbiji radije prepire po Tviteru, nego što čita neke knjige. Ili izučava Lenjina i Trockog. Disciplinovane armije lako pobeđuju dezorganizovane horde, a ujedinjena elita lako upravlja nad dezorijentisanim masama. Zato su bolje organizovani Spartanci zaustavili Persijance, a bolje organizovani Rimljani porobili matore Grke. Nisu oni imali ni bolje oružje, ni više ljudi, ni veće mozgove, ni blagonaklonije bogove. Imali su bolju organizaciju. A isto je i sa partijskim vojskama, pristalicama i aktivistima. „Aparatčik“ je možda pogrdna reč, ali su baš aparatčici ključni za uspešnu vlast, tj. za njeno preuzimanje i/ili održanje. Dok u današnjim opozicionim partijama i pokretima ima previše marketinških stručnjaka, a premalo aparatčika. S tim u vezi, i Socijalistička partija Srbije, uporna poput hlamidije, opstaje već gotovo tri decenije upravo zbog snažne organizacije

 • (+7) (-26)

  Istina 26.11.2018.
  Sada ce svi u Aleksincu cuti cinjenice, a ko ne veruje - moze proveriti.
  Festival u Aleksincu je prvi put pokrenut 2012. zahvaljujuci sadasnjem predsedniku opstine Aleksinac Nenadu Stankovicu i pokojnom Duki Jovanovicu. Izdvojen je novac iz neke rezerve, pronadjen, samo da bi taj festival zaziveo. Tokom ovih 6,7 godina ime Nenada Stankovica se gubi, prepusta sve to drugim ljudima. Za festival je ove godine izdvojeno oko 1,7 miliona dinara. Sada cujte gradjani Aleksinca - od tih 1,7 miliona dinara za predstavu u kojoj glume 2 coveka (Sergej Trifunovic +1 ) izdvojeno je 300 miliona, za predstavu u kojoj glumi Sergejev brat TAKODJE je izdvojeno 300 miliona i tata Sergeja Trifunovica je za svoj "besplatni trud" uzeo 200 miliona! Znaci od 1,7 miliona skoro POLOVINA je rasporedjena na familiju Trifunovic!!! Da li je to posteno? Tu nema sukoba interesa?! Ko mi ne veruje, moze proveriti u Opstini Aleksinac.

 • (+5) (-24)

  Istina - ispravka , uz izvinjenje 26.11.2018.
  Od 1,7 miliona dinara za porodicu Trifunovic izdvojeno je 800 hiljada, ne miliona. Izvinjavam se.

 • (+13) (-)

  ISTINo 26.11.2018.
  Lažljivcu obično ne verujemo ni kada govori istinu. – Marko Tulije Ciceron
  :p

 • (+8) (-3)

  ma da.. 27.11.2018.
  Pametni NAZADNI BOTOVI, nego,kud vam se dede sa predst.Sergejev brat?:pppppp

 • (+12) (-5)

  Gospode Boze!!!! 27.11.2018.
  Vi pokvareni BOTOVI pokusavate sada da usadite crv sumnje postenom narodu!!!!!!
  PA KADA STE TAKO POSTENI STO NE NAPISETE KOLIKO OPSTINA ODVAJA ZA ,,NAGRADU'' POSLUSNIM BOTOVIMA,STO NE NAPISETE KOLIKO VAS PLACAJU?
  Jeer vidite,kazu DA BATINA IMA DVA KRAJA!
  A STO NE BI SMO ISTRAZILI KAKO I ODAKLE IDE NOVAC VAMA BOTOVIMA?????
  ***

 • (+19) (-7)

  Doklevise 28.11.2018.
  Kultura kosta...i mora da kosta...300 000 za predstavu od koje se finansiraju i glumci i reziser i scenograf i kostimograf i jos po nesto...a koliko Vas iz vlasti kostaju vasa besmislena putovanja,letovanja u Grckoj letosnja,koliko kostaju ruckovi i vecere po kafanama?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima