Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

rss

26.11.2018.

Zbog narušenog ugleda Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, odbornička grupa Odgovorno za Aleksinac je izdala saopštenje u kojem pozivaju na odgovornost odbora Festivala i njegovog predsednika.

Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

- Zahtevamo da predsednik odbora festivala PIP u Aleksincu, Grujica Veljković podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika odbora festivala.
- Zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispidaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradsakog dramskog pozorišta.

OBRAZLOŽENjE

Opštini Aleksinac i građanima opštine Aleksinac naneta je nemerljiva šteta odlukom političkog vrha lokalne vlasti da se zabrani predstava Beogradskog dramskog pozorišta. Ova vest je imala više od 300 različitih objava u sredstvima javnih informisanja, i to na republičkim radio stanicama i televizijama, u štampi i na nizu internet portala. Smatramo da politiku u potpunosti treba odvojiti od umetnosti, i da je odluka koju je doneo Grujica Veljković nema opravdanja, niti u pravnim, niti u umetničkim propisima, već je reč o političkoj odluci koja je doneta samo zato što je Sergej Trifunović u više navrata iznosio kritičke stavove protiv aktuelnog predsednika države i njegovih saradnika.

Predsednik skupštine opštine Aleksinac, Grujica Veljković je svojom odlukom urušio imidž opštine i njenih građana  te ih stavio u kontekst sprdnje i omalovažavanja. I sam Grujica je u ovoj aferi dobio posprdni nadimak Grujica mali Mujica.

Građani opštine Aleksinac moraju da znaju ko je naredbodavac odluke da se predstava izbaci iz repertoara, i da se imenom i prezimenom ukaže na listu svih onih koji su dozvolili da se ovakva bruka dogodi.

Zato zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispitaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradskog dramskog pozorišta.

Boban Ranđelović
odbornik, šef odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac


# Boban Ranđelović Grujica Veljković Centar za kulturu i umetnost festival Radio S Festival prvoizvedenih predstava Sergej Trifunović SO Aleksinac Odgovorno za Aleksinac Toma Trifunović
@cekulaleksinac @WhistlerDick @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima