Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bivši predsednik odbora aleksinačkog pozorišnog festivala tužio Trifunovića zbog uvreda

rss

08.03.2019. Južne vesti

Sada već bivši predsednik odbora aleksinačkog Festivala prvoizvedenih predstava Grujica Veljković je podneo tužbu protiv glumca Sergeja Trifunovića koji je bio zabranjen na ovom festivalu, jer kaže da ga je uvredio pismom koje je glumac Miloš Đorđević pročitao nakon izvedbe predstave Bolivud.

Pres konferencija posle predstave "Bolivud"

Ni par meseci nakon završetka pozorišnog festivala u Aleksincu se strasti nisu smirile. Umesto pozorišnih predstava i glumačkih izvedbi festival je obeležio Sergej Trifunović, tada samo glumac, a danas i lider političkog pokreta.

Samo par dana pred festival predstava u kojoj igra glavnu ulogu je izbačena sa repertoara, a osim podrške publike, na njegovu stranu stali su i glumci.

Tako je njegov kolega Miloš Đorđević nakon izvođenja predstave "Bolivud" na sceni aleksinačkog Doma kulture pročitao Trifunovićevo pismo.

U njemu se zahvalio kolegama što su "zdušno odbranili obraz esnafa", ali i publici i "građanima slobodarskog Aleksinca" na hrabrosti i nepristajanju na laž i ponižavanje.

Ipak, par redova je uputio i Veljkoviću.

Nigde nećeš odavde tužni moj Grujice, u guzici u koju pokušavaš da uđeš odavno mesta nema, da si išao u pozorište i čitao nešto, shvatio bi gde odlaze takvi kao ti. Tvoji Aleksinčani slobodni i divni hrabri ljudi, kao i moje kolege, mi ćemo u večnost, jer svetlu stremimo, ti i slični Grujice, vi ćete u večiti mrak neke guzice - pročitao je Đorđević na sceni.

Zbog toga je i Trifunovića kao autora, ali i Đorđevića koji je pročitao pismo, Veljković tužio. Kaže da smatra da takve uvrede nije zaslužio.

Ja sam bio samo neko ko je bio određen da u ime festivalskog odbora da neko saopštenje i nisam zaslužio da dobijam bilo kakve uvrede vezano za to - kratko je prokomentarisao Veljković.

Novinari nisu uspeli da stupe u kontakt sa glumcem Milošem Đorđevićem, a Trifunović je novinarima pre par dana rekao da će odgovoriti na pitanja i prokomentarisati ovu tužbu, ali se više nije javljao niti odgovarao na poruke.

Podsetimo, nakon što je u poslednji čas predstava sa Trifunovićem izbačena sa festivala glumci su vraćali karte, zamensku predstavu glumac i upravnik BDP-a igrao je sa amaterom, repertoar se menjao, a Sergejev otac Toma Trifunović, dugogodišnji umetnički direktor, zbog zabranjivanja predstave je podneo ostavku.

Izvor

Komentara: 7


# Grujica Veljković Centar za kulturu i umetnost pozorište festival Festival prvoizvedenih predstava Sergej Trifunović Bolivud Toma Trifunović
@cekulaleksinac @WhistlerDick @



 

▲ ▼ [+][-]


 • (+48) (-)

  Goran Vojinovic 08.03.2019.
  DA CITIRAM GLUMCA:DRAGI GRUJICE,BITI U NECIJOJ GUZICI NIJE UVREDA NEGO METAFORA KOJA OPISUJE STANJE SVESTI,MORALA I PONIZNOSTI PREMA NEKOM,STO STE VI U SVOM OBRAZLOZENJU TUZBE I PRIZNALI:"Ja sam bio samo neko ko je bio određen da u ime festivalskog odbora da neko saopštenje"....NEMA DALJE

 • (+8) (-30)

  Grujica Veljkovic 09.03.2019.
  Oglasiću se samo jednom zarad javnosti. Ja nisam bio određen da dam "neko" saopštenje, bveć odlluku Festivalskog odbora, koju sam kao tadašnji predsednik bio dužan da saopštim. Povodom privatne tužbe za Aleksinac net nisam davao bilo kakve izjave, izvor nisu naveli i mislim da je ovo njihova zlonamerna konstrukcija.

 • (+17) (-)

  Grujice mujice, 09.03.2019.
  Aj cuti! Sakrij se,pokrij se...gradjani bi trebali da te tuze jer si upropastio festival...u cose!

 • (+16) (-)

  Odgovor Grujici 09.03.2019.
  Kako nisu naveli izvor, jesu, nego ti ne čitaš.
  Piše izvor. PRAVDA ZA SERGEJA TRIFUNOVIĆA!

 • (+13) (-)

  Odgovor Grujici 2 09.03.2019.
  Pise gore da je izvor Juzne Vesti.

 • (+25) (-)

  I. I. 09.03.2019.
  E moj Grujice,

  Do sad se još i moglo provlačiti tako - vlasti se menjaju, a mi, mali i jadni, šta ćemo, moramo uz njih ako hoćemo da dobijemo koju mrvicu sa njihvog stola. Ali više ne može. Srbiju je uzjahala vlast kakvu nismo imali još od dahija, ljudi bez obraza, bez morala i bez skrupula, i jednom, kad sve ovo prođe, niko ko je bio sa njima neće iz ovog izaći čist. Mala je čaršija, zna se dobro da je predstava skinuta po naređenju odozgo, ali ste ostavku mogli da date kad je takvo naređenje stiglo. Ne krive vas Aleksinčani što ste ukinuli predstavu - znaju ko je - nego što niste imali hrabrosti i časti da tada kažete barem: "Ja više u ovome ne učestvujem". Uhvatili ste se sa đavolom u kolo, Grujice, i sad igrajte.

  Nego, Vi kao da ste procenili da je sad pravo vreme za ovu tužbu, protiv Trifunovića vode hajku svi režimski kerovi, pa ste možda pomislili da možete da se prikačite na taj voz i pokušate da se operete?

 • (+17) (-)

  I. I. 09.03.2019.
  "Povodom privatne tužbe za Aleksinac net nisam davao bilo kakve izjave, izvor nisu naveli i mislim da je ovo njihova zlonamerna konstrukcija."

  Pri dnu vesti stoji "Izvor", a klik na taj link nas vodi do teksta na stranici "Južnih vesti", odakle je tekst, koliko vidim, preuzet u celosti. Jesu li i oni sve iskonstruisali?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima