Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bivši predsednik odbora aleksinačkog pozorišnog festivala tužio Trifunovića zbog uvreda

rss

08.03.2019. Južne vesti

Sada već bivši predsednik odbora aleksinačkog Festivala prvoizvedenih predstava Grujica Veljković je podneo tužbu protiv glumca Sergeja Trifunovića koji je bio zabranjen na ovom festivalu, jer kaže da ga je uvredio pismom koje je glumac Miloš Đorđević pročitao nakon izvedbe predstave Bolivud.

Pres konferencija posle predstave "Bolivud"

Ni par meseci nakon završetka pozorišnog festivala u Aleksincu se strasti nisu smirile. Umesto pozorišnih predstava i glumačkih izvedbi festival je obeležio Sergej Trifunović, tada samo glumac, a danas i lider političkog pokreta.

Samo par dana pred festival predstava u kojoj igra glavnu ulogu je izbačena sa repertoara, a osim podrške publike, na njegovu stranu stali su i glumci.

Tako je njegov kolega Miloš Đorđević nakon izvođenja predstave "Bolivud" na sceni aleksinačkog Doma kulture pročitao Trifunovićevo pismo.

U njemu se zahvalio kolegama što su "zdušno odbranili obraz esnafa", ali i publici i "građanima slobodarskog Aleksinca" na hrabrosti i nepristajanju na laž i ponižavanje.

Ipak, par redova je uputio i Veljkoviću.

Nigde nećeš odavde tužni moj Grujice, u guzici u koju pokušavaš da uđeš odavno mesta nema, da si išao u pozorište i čitao nešto, shvatio bi gde odlaze takvi kao ti. Tvoji Aleksinčani slobodni i divni hrabri ljudi, kao i moje kolege, mi ćemo u večnost, jer svetlu stremimo, ti i slični Grujice, vi ćete u večiti mrak neke guzice - pročitao je Đorđević na sceni.

Zbog toga je i Trifunovića kao autora, ali i Đorđevića koji je pročitao pismo, Veljković tužio. Kaže da smatra da takve uvrede nije zaslužio.

Ja sam bio samo neko ko je bio određen da u ime festivalskog odbora da neko saopštenje i nisam zaslužio da dobijam bilo kakve uvrede vezano za to - kratko je prokomentarisao Veljković.

Novinari nisu uspeli da stupe u kontakt sa glumcem Milošem Đorđevićem, a Trifunović je novinarima pre par dana rekao da će odgovoriti na pitanja i prokomentarisati ovu tužbu, ali se više nije javljao niti odgovarao na poruke.

Podsetimo, nakon što je u poslednji čas predstava sa Trifunovićem izbačena sa festivala glumci su vraćali karte, zamensku predstavu glumac i upravnik BDP-a igrao je sa amaterom, repertoar se menjao, a Sergejev otac Toma Trifunović, dugogodišnji umetnički direktor, zbog zabranjivanja predstave je podneo ostavku.

Izvor


# Grujica Veljković Centar za kulturu i umetnost pozorište festival Festival prvoizvedenih predstava Sergej Trifunović Bolivud Toma Trifunović
@cekulaleksinac @WhistlerDick @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima