Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odgovor na pismo javnosti Miroljuba Petrovića

rss

02.10.2014.

Nakon objavljenog pisma javnosti od strane Miroljuba Petrovića, u redakciju je stiglo i obaveštenje Opštinskog odbora Nove Srbije iz Aleksinca, pa ga objavljujemo u cilju ravnopravnog zastupanja i informisanja javnosti.

Saopštenje prenosimo u celosti

Odgovor na pismo javnosti Miroljuba Petrovića

Nije nam cilj da se u javnosti prepucavao sa članom naše stranke g-Miroljubom Petrovićem, ali zarad istine prinuđeni smo da vam se obratimo sledećim saopštenjem:

Prvo, dotični gospodin nije Miša Petrović, već po našoj evidenciji i po pristupnici evidentiran je kao Miroljub Petrović.

Drugo, imenovani se lažno predstavlja kao podpredsednik stranke.

Treće, on koristi termin “Mi podpredsednici“ stranke, pa nam nije jasno da li to on sam sebi persira, jer drugi podpredsednik stranke g-đa Janković Snežana normalno nastavlja sa radom u stranci i ista se ograđuje od pisanja dotičnog i demantuje sve špekulacije oko svega ovoga. Treće, Statut stranke poštujem, ali dozvoljam činjenicu da ponekada promnakne i neka greška.

Nije tačno da je sastanak sazvan na inicijativu g-dina Petrovića, već je taj sastanak ranije ugovaran sa G-dinom Sašom Milosavljevićem, članom Izvršnog odbora Nove Srbije u Beogradu. Tačno je da G-Petrović tražio da se hitno sazove sastanak i da obavestim G-dina Sašu Milosavljevića da prisustvuje sastanku.

Što se tiče primedbe da samostalno izlazim u medije, stav OO da ja predstavljam stranku i da što češće treba da se oglašavamo u medije. Sami znate koliko puta smo se oglasili i kakvim saopštenjima i koliko imamo mogućnosti za to, s obzirom da ne učestvujemo u llokalnoj vlasti. Hvala medijima i za toliko prostora.

G-dinu Petroviću nisu poznata osnovna pravila da stranku predstavlja i za rad stranke odgovora Predsednik stranke. Tako je i kod nas.

Što se tiče sastankla i dnevnog reda, normalno je da ja predlažem dnevni red s tim što sam uvek tražio od svih članova da mogu lično meni, ili preko naše kancelarije, koja je stalno otvorena, ili na samom sastanku da predlože ili dopune dnevni red. Ja ne znam ko treba da zakazuje sastanke. Da li je trebalo da dovedem nekoga sa ulice i da mi on zakazuje sastanke i predlaže dnevni red?

Što se tiče stavke da je Predsednik podcenio podpredsednike prilikom nedavne posete Ministra G-dina Velimira Ilića, na što drugi podpredsednik u potpunosti shvata protokol i ne pridružuje se mišljenju G-dina Petrovića. i ako je svima jasno pokušaću imenovanom da razjasnim neke stvari. G-din Velimir Ilić bio je u radnoj poseti Aleksincu, konkretno poseta je namenjena Gradonačelniku naše opštine G-dinu Nenadu Stankoviću. Kao predsednik stranke, na kraju tako protokol i nalaže na kom se nivou ko čeka, sačekao sam Ministra Ilića i na njegov zahtev prisustvovao sam poseti Gradonačelniku. Šta sam trebao da radim da na svoj zahtev, bez odobrenja, povedem podpredsednike, a neko će reći i članove odbora, pa da tamo napravimo promociju naše stranke.

O poseti ministra Ilića oglasila se ALT TV. Emitovan je intervju ministra o ciljevima posete i o onome o čemeu je razgovarao sa prvim čovekom naše opštine.

Nakon radne posete usledila je poseta G-dina Velimira Ilića, Predsednika NS našem odboru. Na ulazu u zgradi, gde se nalaze prostorije naše stranke, po ranijem dogovoru, dočekali su ga podpredsednici stranke G-din Miroljub Petrović i G-đa Snežana Janković.

Nakon kraćeg sastanka i razgovora sa našim članovima, pozvan sam od strane presednika Velimira Ilića da zajedno sa njim pođem i posetiomo Fabriku, bivši Fahop, a sada Atenik komerc. Poseta je bila privatna, jer je njegov sugrađanin i prijatelj Rodoljub Popović, vlasnik te firme.

Nikavih službenih razgovora, nikakvo pominjanje zapošljenja nije bilo, što može da potvrdi i član OO Vladan Pavlović, koji je zajedno sa nama obilazio hale fabrike, a i kasnije sedeo za istim stolom u restoranu. Pričalo se o procesu proizvodnje i o poteškoćama koje predstoje u procesu puštanja fabrike u rad. Toliko o tome.

Što se tiče Gramera, niko radnike koji se zapošljavaju ne pita da li su članovi neke stranke ili nisu. Zapošljavaju se svi oni koji prođu test i zadovolje kriterijume koje postavlja poslodavac.

U fabrici radi preko 1200 radnika i zaista je neumesno pričati o stranačkom zapošljavanju. Na kraju, mi nismo u lokalnoj vlasti, pa i sa te strane nemamo mogućnosti da na taj način zapošljavamo ljude. Ne verujem da i stranke na vlasti to čine, jer sam procesa zapošljavanja gde svaki radnik prođe test onemogućava takav vid. Sa rukovodstvom Gramera nemam nikakav kontakt, što se može proveriti. Ovo je direktan, nepošten napad na rukovodstvo Gramera, koje po meni zaslužuje svaku pohvalu. Ili pak, ima za cilj diskreditaciju čelnih ljudi Gramera koji to svakao ne zaslužuju.

Nikome naša stranka ne obećava posao, a nismo time pridobijali članove, a niti su isti bili ucenjivani.

Što se tiče komiseje za kadrove, to je kao i svaka komisija koja omogućava bolji rad odbora.

Evidentiramo svoje kadrove jer se nadamo da ćemo nakon lokalnih izbora ući vlast. Formiračemo uskoro i druge komisije koje će rasteretiti OO.

Što se tiče našeg odbora, on broji sada 15 članova, pošto je jedan dao ostavku, a to je pomenti gospodin Petrović. Po Statutu naše stranke možemo da kooptiramo do trećine člastava u Stalnom sastavu.

Netačna je informacija da su većina presednika, predsednika MO, a i drugi podpredsednik Stranke tražili vanrednu Skupštinu. Jer da je to tako bilo, ne bi imenovani podneo ostavku. Samo par njih je ostalo pri zahtevu za vanrednu skupštinu što je smešno i zanemarljivo imajući u vidu da imamo 31 mesni odbor.

G-din Petrović na pomenutoj sednici 25. 09. 2014. godine nije dao na uvid, ili javno rekao koji su to tz. odbori koji su tražili skupštinu. Šta vam to govori? Gomila praznih fraza i laži.

A sada o ostavci podpredsednika. Na sednici je nakon što se suočio sa istinom da je ostao sam protiv svih, a na predlog G-dina Saše Milosavljevića, što se naziralo kroz diskusiju ostalih članova, pre nego što se pristupilo glasanju imenovani je dao ostavku i rekao je da ne možemo da glasamo o opozivu, jer on daje ostavku na mesto podpredsednika stranke. Odbor sa 2 glasa uzdržanim, jedan je njegov, i sa 13 ZA prihvatio i verifikovao ostavku imenovanog. Od ukupnog broja 16 koliko broji OO sastanku je prisustvovalo 15 članova.

Odbor je ostao jedinstven. Dana 30. 09. 2014. godine održan je sastanak OO odbora. Sastanku su pored predsednika, podpredsednice Snežane prisustvavalo još 9 članova. Opravadali su svoj izostanak troje, a jedan nije. Prema tome, nikako ne stoji tvrdnja imenovanog da je on i još dva člana podneli ostavku na svoje funkcije.

Što se tiče da su još dva člana napustila ranije OO, tačno je to, ali nije zbog neslaganja sa mnom ili sa radom stranke, već na njihov lični zahtev zbog obaveza prema poslu. U dokumentaciji stranke možete videti njihove zahteve i videti da se isključivo radilo o njihovim poslovnim obavezama. Oni su i dalje članovi naše stranke.

Pitamo se zašto je imenovani do sada ćutao, ako je bilo kakvih problema ili nepravilnosti u radu. Zašto nije ranije ukazao bar jednom na nepravilnosti u radu odbora.

Netačna je izjava Petrovća da je G-din Saša Milosavljević rekao da za njega Statut ne važi.

Još jednom naponinjem da G-din Saša Milposavljević nije bio gost na sastanku, već je na isti pozvan pošto prati rad našeg odbora od početka rada ovog odbora, a i na insistiranje Miroljuba Petrovića.

G-din Petrović je svojim radnjom, sakupljanjem potpisa za vanrednu skupštinu, a da se ne obrati sa problemima OO kao prvom kome treba, iznošenjem neistine pokušao da uruši ugled stranke, grubo prekršio Statut stranke.

Nakon svega može se izvesti zaključak da imenovanom bio cilj razbijanja stranke i da mu je smetalo jedinstvo u radu odbora. Ako je on šikaniran, ili neko od drugih, zašto se do sada nije obratio OO. Napominjemo da ovo nije prvi slučaj da on pokušava da sruši mene i odbor. Ne znamo pod čijom direktivom.

Jedino što valja u ovome je to da nam se daje medijski prostor i što nakon svega postajemo sve jači i sve popularniji. Možda smešno zvuči, ali to je baš tako jer se vidi iz poziva naših članova koji daju podršku odboru.

Iz meseca u mesec sve smo brojniji i jači. U toku je postupak osnivanja novih mesnih odbora.

Naravno, sada je sve jasno da je sramni udar na razbijanje stranke propao. Takvim kao što je G-din Petrović nije više mesta sa nama. Pokrenućemo postupak u vezi ovoga.

Jasno je da je ovo bio pokušaj udara na Opš. Odbor. Napominjem da sa skoro svim Mesnim odborima imam odličnu saradnju što se pokazalo na predhodnim sastancima OO u proširenom sastavu a uskoro u to može da se uveri i Urednik ovog portala.

Isto važi i za sve što je sada izneto.

Napominjem, da se više nećemo po ovom pitanju obraćati javnosti, jer za nas je ova star završena. Imamo mnogo važnijih poslova kojima treba da se bavimo, a ne kojekavim pisanijama i izmišljotina pojedinaca koji svoju energiju usmeravaju u pogrešnom pravcu.

U Aleksincu 02. 10. 2014. god.

PREDSEDNIK OO
Zoran Stanojević

PODPREDSEDNIK OO
Snežana Janković

SEKRETAR OO
Milan Velinović

 

Komentara: 4


# Alt TV intervju NS Nova Srbija Zoran Stanojević Gramer Atenik - Atenic commerce Rodoljub Popović Velimir Ilić Miša Petrović Miroljub Petrović Snežana Janković Saša Milosavljević Milan Velinović
@SrbijaNova @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+3) (-10)

  Dragan 03.10.2014.
  Ovaj odgovor mi deluje ubedljivo i podržavam ga!

 • (+6) (-3)

  STO JE LEPO 03.10.2014.
  KAD SAMOG SEBE PODRZAVAS ZORANE!!!!
  PA I TREBA,KO CE AKO NECE SVOJ SVOJEGA :P

 • (+6) (-1)

  Mica 03.10.2014.
  Veoma recit ovaj predsednik. Sreca pa ga Aleksincani dobro poznaju od ranije, ne po dobru, naravno....

 • (+9) (-1)

  noki 04.10.2014.
  toliko o jedinstvu,kad ste meni izglasali nepoverenje tada ste se hvalili kako ste jedinstveni,pa je Sneza postavljena za drugog podpredsednika,dva člana su dala ostavke na mestu članova OO,a jedan je nazalost preminuo,i opet Vas ima 16,strasno koliko Vi napredujete,a o zaposlenjima ćutaću i o obećanjima.toliko od bivseg sekretara,a drago mi je sto je Misa progledao,a o njegova ostavka je DISKUTABILNA, da li odbor ima te ingerencije da je usvoji.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima