Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одговор на писмо јавности Мирољуба Петровића

rss

02.10.2014.

Након објављеног писма јавности од стране Мирољуба Петровића, у редакцију је стигло и обавештење Општинског одбора Нове Србије из Алексинца, па га објављујемо у циљу равноправног заступања и информисања јавности.

Саопштење преносимо у целости

Одговор на писмо јавности Мирољуба Петровића

Није нам циљ да се у јавности препуцавао са чланом наше странке г-Мирољубом Петровићем, али зарад истине принуђени смо да вам се обратимо следећим саопштењем:

Прво, дотични господин није Миша Петровић, већ по нашој евиденцији и по приступници евидентиран је као Мирољуб Петровић.

Друго, именовани се лажно представља као подпредседник странке.

Треће, он користи термин “Ми подпредседници“ странке, па нам није јасно да ли то он сам себи персира, јер други подпредседник странке г-ђа Јанковић Снежана нормално наставља са радом у странци и иста се ограђује од писања дотичног и демантује све шпекулације око свега овога. Треће, Статут странке поштујем, али дозвољам чињеницу да понекада промнакне и нека грешка.

Није тачно да је састанак сазван на иницијативу г-дина Петровића, већ је тај састанак раније уговаран са Г-дином Сашом Милосављевићем, чланом Извршног одбора Нове Србије у Београду. Тачно је да Г-Петровић тражио да се хитно сазове састанак и да обавестим Г-дина Сашу Милосављевића да присуствује састанку.

Што се тиче примедбе да самостално излазим у медије, став ОО да ја представљам странку и да што чешће треба да се оглашавамо у медије. Сами знате колико пута смо се огласили и каквим саопштењима и колико имамо могућности за то, с обзиром да не учествујемо у ллокалној власти. Хвала медијима и за толико простора.

Г-дину Петровићу нису позната основна правила да странку представља и за рад странке одговора Председник странке. Тако је и код нас.

Што се тиче састанкла и дневног реда, нормално је да ја предлажем дневни ред с тим што сам увек тражио од свих чланова да могу лично мени, или преко наше канцеларије, која је стално отворена, или на самом састанку да предложе или допуне дневни ред. Ја не знам ко треба да заказује састанке. Да ли је требало да доведем некога са улице и да ми он заказује састанке и предлаже дневни ред?

Што се тиче ставке да је Председник подценио подпредседнике приликом недавне посете Министра Г-дина Велимира Илића, на што други подпредседник у потпуности схвата протокол и не придружује се мишљењу Г-дина Петровића. и ако је свима јасно покушаћу именованом да разјасним неке ствари. Г-дин Велимир Илић био је у радној посети Алексинцу, конкретно посета је намењена Градоначелнику наше општине Г-дину Ненаду Станковићу. Као председник странке, на крају тако протокол и налаже на ком се нивоу ко чека, сачекао сам Министра Илића и на његов захтев присуствовао сам посети Градоначелнику. Шта сам требао да радим да на свој захтев, без одобрења, поведем подпредседнике, а неко ће рећи и чланове одбора, па да тамо направимо промоцију наше странке.

О посети министра Илића огласила се АЛТ ТВ. Емитован је интервју министра о циљевима посете и о ономе о чемеу је разговарао са првим човеком наше општине.

Након радне посете уследила је посета Г-дина Велимира Илића, Председника НС нашем одбору. На улазу у згради, где се налазе просторије наше странке, по ранијем договору, дочекали су га подпредседници странке Г-дин Мирољуб Петровић и Г-ђа Снежана Јанковић.

Након краћег састанка и разговора са нашим члановима, позван сам од стране преседника Велимира Илића да заједно са њим пођем и посетиомо Фабрику, бивши Фахоп, а сада Атеник комерц. Посета је била приватна, јер је његов суграђанин и пријатељ Родољуб Поповић, власник те фирме.

Никавих службених разговора, никакво помињање запошљења није било, што може да потврди и члан ОО Владан Павловић, који је заједно са нама обилазио хале фабрике, а и касније седео за истим столом у ресторану. Причало се о процесу производње и о потешкоћама које предстоје у процесу пуштања фабрике у рад. Толико о томе.

Што се тиче Грамера, нико раднике који се запошљавају не пита да ли су чланови неке странке или нису. Запошљавају се сви они који прођу тест и задовоље критеријуме које поставља послодавац.

У фабрици ради преко 1200 радника и заиста је неумесно причати о страначком запошљавању. На крају, ми нисмо у локалној власти, па и са те стране немамо могућности да на тај начин запошљавамо људе. Не верујем да и странке на власти то чине, јер сам процеса запошљавања где сваки радник прође тест онемогућава такав вид. Са руководством Грамера немам никакав контакт, што се може проверити. Ово је директан, непоштен напад на руководство Грамера, које по мени заслужује сваку похвалу. Или пак, има за циљ дискредитацију челних људи Грамера који то свакао не заслужују.

Никоме наша странка не обећава посао, а нисмо тиме придобијали чланове, а нити су исти били уцењивани.

Што се тиче комисеје за кадрове, то је као и свака комисија која омогућава бољи рад одбора.

Евидентирамо своје кадрове јер се надамо да ћемо након локалних избора ући власт. Формирачемо ускоро и друге комисије које ће растеретити ОО.

Што се тиче нашег одбора, он броји сада 15 чланова, пошто је један дао оставку, а то је поменти господин Петровић. По Статуту наше странке можемо да кооптирамо до трећине чластава у Сталном саставу.

Нетачна је информација да су већина преседника, председника МО, а и други подпредседник Странке тражили ванредну Скупштину. Јер да је то тако било, не би именовани поднео оставку. Само пар њих је остало при захтеву за ванредну скупштину што је смешно и занемарљиво имајући у виду да имамо 31 месни одбор.

Г-дин Петровић на поменутој седници 25. 09. 2014. године није дао на увид, или јавно рекао који су то тз. одбори који су тражили скупштину. Шта вам то говори? Гомила празних фраза и лажи.

А сада о оставци подпредседника. На седници је након што се суочио са истином да је остао сам против свих, а на предлог Г-дина Саше Милосављевића, што се назирало кроз дискусију осталих чланова, пре него што се приступило гласању именовани је дао оставку и рекао је да не можемо да гласамо о опозиву, јер он даје оставку на место подпредседника странке. Одбор са 2 гласа уздржаним, један је његов, и са 13 ЗА прихватио и верификовао оставку именованог. Од укупног броја 16 колико броји ОО састанку је присуствовало 15 чланова.

Одбор је остао јединствен. Дана 30. 09. 2014. године одржан је састанак ОО одбора. Састанку су поред председника, подпредседнице Снежане присуствавало још 9 чланова. Оправадали су свој изостанак троје, а један није. Према томе, никако не стоји тврдња именованог да је он и још два члана поднели оставку на своје функције.

Што се тиче да су још два члана напустила раније ОО, тачно је то, али није због неслагања са мном или са радом странке, већ на њихов лични захтев због обавеза према послу. У документацији странке можете видети њихове захтеве и видети да се искључиво радило о њиховим пословним обавезама. Они су и даље чланови наше странке.

Питамо се зашто је именовани до сада ћутао, ако је било каквих проблема или неправилности у раду. Зашто није раније указао бар једном на неправилности у раду одбора.

Нетачна је изјава Петровћа да је Г-дин Саша Милосављевић рекао да за њега Статут не важи.

Још једном напонињем да Г-дин Саша Милпосављевић није био гост на састанку, већ је на исти позван пошто прати рад нашег одбора од почетка рада овог одбора, а и на инсистирање Мирољуба Петровића.

Г-дин Петровић је својим радњом, сакупљањем потписа за ванредну скупштину, а да се не обрати са проблемима ОО као првом коме треба, изношењем неистине покушао да уруши углед странке, грубо прекршио Статут странке.

Након свега може се извести закључак да именованом био циљ разбијања странке и да му је сметало јединство у раду одбора. Ако је он шиканиран, или неко од других, зашто се до сада није обратио ОО. Напомињемо да ово није први случај да он покушава да сруши мене и одбор. Не знамо под чијом директивом.

Једино што ваља у овоме је то да нам се даје медијски простор и што након свега постајемо све јачи и све популарнији. Можда смешно звучи, али то је баш тако јер се види из позива наших чланова који дају подршку одбору.

Из месеца у месец све смо бројнији и јачи. У току је поступак оснивања нових месних одбора.

Наравно, сада је све јасно да је срамни удар на разбијање странке пропао. Таквим као што је Г-дин Петровић није више места са нама. Покренућемо поступак у вези овога.

Јасно је да је ово био покушај удара на Опш. Одбор. Напомињем да са скоро свим Месним одборима имам одличну сарадњу што се показало на предходним састанцима ОО у проширеном саставу а ускоро у то може да се увери и Уредник овог портала.

Исто важи и за све што је сада изнето.

Напомињем, да се више нећемо по овом питању обраћати јавности, јер за нас је ова стар завршена. Имамо много важнијих послова којима треба да се бавимо, а не којекавим писанијама и измишљотина појединаца који своју енергију усмеравају у погрешном правцу.

У Алексинцу 02. 10. 2014. год.

ПРЕДСЕДНИК ОО
Зоран Станојевић

ПОДПРЕДСЕДНИК ОО
Снежана Јанковић

СЕКРЕТАР ОО
Милан Велиновић

 


# Алт ТВ интервју НС Нова Србија Зоран Станојевић Грамер Атеник - Atenic commerce Родољуб Поповић Велимир Илић Миша Петровић Мирољуб Петровић Снежана Јанковић Саша Милосављевић Милан Велиновић
@SrbijaNova @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима