Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 61. sednica Veća

rss

17.04.2015. Fejsbuk stranica opštine

Na danas održanoj 61. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac usvojena je Odluka o režimu saobraćaja na putevima, Odluka o utvrđivanju potreba za trajno rešavanje pitanja izbeglica, kao i Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2015. godinu.

opštinsko veće

Odlukom o režimu saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac vrši se tehničko regulisanje saobraćaja na opštinskim putevima i ulicama, za koje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima utvrđuje da je u nadležnosti lokalne samouprave. Pod tehničkim regulisanjem saobraćaja podrazumeva se: usmeravanje i vođenje saobraćaja, upravljanje brzinama, odn. ograničenje brzine, određivanje jednosmernih ulica, utvrđivanje zabrane saobraćaja za sve ili pojedine vrste vozila, određivanje parkirališta, autobuskih stajališta, pešačkih zona, zona škole itd.

Odluka o utvrđivanju potreba za trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglica na teritoriji opštine Aleksinac doneta je na osnovu sprovedenog upitnika, i njome je utvrđena potreba za 9 stambenih jedinica, 3 seoske kuće sa okućnicom i 5 kompleta građevinskog materijala za nedovršene objekte. Izgradnja ovih objekata najvećim delom finansiraće se iz donatorskih sredstava Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, dok opština Aleksinac u finansiranju učestvuje sa 5%, odnosno sa 3 miliona dinara.

Akcenat u ovogodišnjem Programu korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine stavljen je na izvršavanje obaveza utvrđenih međuopštinskim sporazumima i ugovorima vezanim za zajedničko upravljanje otpadom, u skladu sa Regionalnim planom upravljanja otpadom, odnosno na nabavku kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada za potrebe proširenja teritorije organizovanog sakupljanja, kao i za obezbeđivanje zemljišta za izgradnju transfer stanice i reciklažnog centra na teritoriji naše Opštine.

Komentara: 2


# opština putevi ekologija saobraćaj opštinsko veće škole izbeglice zaštita životne sredine
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-2)

  Perkan 17.04.2015.
  Nadam se da ce konacno linije da budu smislene. U glavnoj ulici ne mozete da se provezete, a da ne predjete punu liniju.
  Stvarno je bedno da se brukaju na takvim stvarima...

 • (+3) (-1)

  Kole 18.04.2015.
  Kakvi su ovo likovi, sve koj od koga


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}