Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 84. sednica opštinskog veća - poništen konkurs za medije

rss

25.03.2016.

Danas je Opštinsko veće opštine Aleksinac održalo svoju 84. sednicu, na čijem se dnevnom redu našlo 12 tačaka.

Održana 84. sednica opštinskog veća - poništen konkurs za medije

Pre početka rada po dnevnom redu, opštinski većnici su minutom ćutanja odali počast nedavno preminulom opštinskom većniku, Ljubiši Jeleniću.

Članovi Opštinskog veća su na današnjoj sednici usvojili Predlog odluke o poništenju Odluke o učešću na konkursu za sufinansiranje Projekata iz budžeta opštine Aleksinac radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini. Naime, ova odluka je poništena zbog nesaglasnosti sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i sugestije, koju je nakon objave Javnog poziva u dnevnom listu „Narodne novine“ uputila Koalicija medijskih i novinarskih udruženja.

Danas je između ostalog, data saglasnost i na nacrt Odluke o osnivanju posebne organizacione jedinice za uspostavljanje usluge „Pomoć u kući“. Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad, Jasne Nikolić, Zakon o socijalnoj zaštiti predviđa da svaka jedinica lokalne samouprave mora utvrditi mere i aktivnosti za podsticaj i razvoj postojećih i novih usluga socijalne zaštite. Inače, u toku je realizacija projekta „Smanjenje društvene isključenosti u ruralnim oblastima kroz održivu uslugu Pomoć u kući“, čiji je nosilac Karitas Srbije, a partneri na projektu: opština Aleksinac, opština Ražanj, centar za socijalni rad opštine Aleksinac i Centar za socijalni rad opštine Ražanj. Projekat se finansira iz sredstava Evropske Unije, a realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS. Projekat je usmeren na uspostavljanje održivih usluga pomoći u kući za odrasla i starija lica. Kako je Centar za socijalni rad opštine Aleksinac pružalac pomenute usluge, neophodno je osnovati posebnu organizacionu jedinicu za pružanje usluge „Pomoć u kući“, a koja je preduslov za licenciranje usluge. Uslugu će koristiti 40 korisnika sa teritorije opštine Aleksinac. Projekat će biti finansiran sredstvima Evropske Unije 12 meseci, a po okončanju, jedinica lokalne samouprave će odlučiti o daljem pružanju usluge.

U daljem radu, većnici su usvojili predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. godinu, kao i Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za 2016. godinu.

Na kraju, usvojena su dva izveštaja o radu za 2015. godinu, o radu Pravobranilaštva opštine Aleksinac i o realizaciji godišnjeg Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac.


# budžet opština saobraćaj Centar za socijalni rad opštinsko veće Jasna Nikolić zaštita životne sredine Ljubiša Jelenić informisanje pomoć u kući
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima