Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vladimira je na putu do škole udario kamionet i nije zastao: Vozač je uhapšen, a dečak u komi, bori se za život

rss

04.10.2018.

Aleksinčanin Dejan K. (43) uhapšen je jer je svojim vozilom „isuzu d maks“ udario učenika Vladimira Miletića (17) a zatim pobegao sa mesta nesreće.

Foto: Telegraf

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 6.15 sati u selu Bobovište kada je na tinejdžera koji se kretao ivicom kolovoza, ka autobuskom stajalištu gde je trebao da sačeka prevoz do škole u Aleksincu, naleteo bahati vozač.

Od siline udarca, dečak je odleteo nekoliko metara i završio u žbunju gde ga je bez svesti pronašao jedan komšija i obavestio Vladimirovog oca. Teško povređeni sedamnaestogodišnjak je prebačen do niškog Kliničkog centra gde je hitno operisan ali je i dalje životno ugrožen. Vozač kamioneta se pet sati nakon nesreće prijavio policiji, uhapšen je juče je priveden aleksinačkom tužilaštvu na saslušanje.

Tragedija je bacila u očaj Vladimirovog oca Miroslava koji po čitav dan provodi u niškom Kliničkom centru strahujući da će mu biti saopštene najcrnje vesti.

- On je meni sve i ja njemu... nikog drugog nemamo ni ja ni on. Žena mi je umrla kada je Vladimir imao četiri godine, a za njom su otišli i moji roditelji. Tri groba za tri godine... a sada ovaj užas. Molim Boga da mene odmah uzme, samo da mi on preživi, svaki dan sam u bolnici samo uveče odlazim kući.... lekari su mi nakon operacije kazali da su šanse pola – pola - kroz suze govori otac povređenog dečaka.

Nesrećni čovek objašnjava da je dečak stradao na par desetina metara od kuće.

- Istrčao sam kao bez duše kada sam čuo da me komšija doziva. Ono što sam video progoniće me celog života. Moje dete je bilo bez svesti, glava cela krvava.... Grlio sam ga, zapomagao, dozivao, ali ništa. Hitna pomoć ga je odvezla najpre u Aleksinac a zatim u Niš gde je odmah operisan. Čekao sam da se operacija završi u hodniku bolnice, mislio sam da će mi srce prepući. Strepim od najgoreg, a nadam se najboljem, nema meni života ako ostanem bez mog Vladimira - vajkao se očajni čovek.

Komentarišući bekstvo sa mesta nesreće nesavesnog vozača, Miroslav ističe da sumnja da je Dejan imao nameru da nešto sakrije.

- Znao je da je udario dete, a nije pokušao da mu pomogne. Moguće je da je bio pijan pa da nije smeo da čeka policiju, moguće je da je i neko drugi bio za volanom, a da ga on pokriva.... svašta mi prolazi kroz glavu. Zato apelujem na ljude koji su videli šta se desilo tog dana da se jave meni ili policiji - kazao je otac dečaka.

U niškom Kliničkom centru je saopšteno da je tinejdžer u teškom stanju.

- Pacijent je zadobio teške kontuzije mozga i pluća, u stanju je veštački izazvane kome i priključen na aparate za održavanje života – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Vladimir je odličan učenik treće godine tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ u Aleksincu. Za njega i njegovog oca komšije imaju samo reči hvale.

- Vladimir je divno, vaspitano dete, otac se bora za njega kako zna. Radio je u PIK „Aleksinac“ a otkako mu je firma propala bavi se poljoprivredom. Strašna nesreća ga je zadesila, tu je zatekao dete jedva živo, grlio ga je plačući, strašno je bilo to gledati - kaže Bratislav Mirković dok pokazuje mesto gde je nesrećni dečak odbačen.

Izvor: Telegraf, Alo


# prevoz Bobovište saobraćajna nezgoda škole prota Stevan Dimitrijević hitna pomoć Vladimir Miletić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima