Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kamiondžija naleteo na devojčicu, slomio joj lobanju, pa pobegao

rss

15.05.2017.

Osmogodišnja M. J. iz Aleksinca zadobila je prelom lobanje i potres mozga u saobraćajnoj nezgodi, kada ju je udarilo vozilo, nadomak svog doma u Ozrenskoj ulici u Aleksincu.

Foto: Telegraf

Majka povređene devojčice Aleksandra Jovanović nije videla ništa jer je na trenutak okrenula leđa ćerkici, što je imalo kobne posledice.

Vozač je nakon nezgode pobegao, a policija je odmah započela potragu za njim i uspela da ga identifikuje.

Majka povređene devojčice Aleksandra Jovanović nije videla ništa jer je na trenutak okrenula leđa ćerkici, što je imalo kobne posledice.

– Ulica u kojoj živimo je veoma prometna, uska je i nema trotoara pa je za pešake veoma rizična. Baš iz tog razloga uvek sačekam ćerku kada se vraća iz škole što sam uradila i u petak. Pritrčala mi je i pohvalila mi se da je dobila peticu iz srpskog.

Nastavile smo putem zajedno, ona je čavrljala, a kada smo došle do komšijskog dvorišta htela je da ubere ružu koja je virila iz ograde. Rekla sam joj da ću joj ja ubrati cvet da se ne bi povredila zbog trnja.

Foto: Telegraf

Dok sam brala ružu bila sam joj okrenuta leđima, to je trajalo nekoliko sekundi.. Sledeće što sam videla bilo je moje dete na betonu bez svesti. Hitna pomoć je prebacila do Niša, u bolnici je bila svesna, razgovarala je sa lekarima, ali je ustanovljeno da je teško povređena.

– Veoma sam zabrinuta, jedva čekam sutrašnji dan da odem do bolnice da je posetim – kroz suze priča očajna majka.

Ono što muči detetove roditelje je to što ne znaju kako je došlo do nezgode.

– Očekujem da policija utvrdi šta se sa mojim detetom desilo. Razumem da svakom može da se dogodi da izazove saobraćajnu nezgodu ali želim da znam zašto čovek koji je povredio moje dete nije stao, da li se uplašio, da li je bio pijan..

U svakom slučaju ovo je opomena za nadležne da zaštite pre svega decu koja prolaze ovom ulicom. Tu je vrtić, Pedagoška škola, a vozi se brzo, nema saobraćajnih znakova, ležećih policajaca niti bilo kakve signalizacije koja bi zaštitila pešake – napominje devojčicin otac Saša.

U niškom Kliničkom centru nisu hteli da iznose detalje detetovog zdravstvenog stanja s obzirom na to da se radi u maloletnom licu već su samo potvrdili da je ono trenutno stabilno.

Telegraf, Južna Srbija Info


# saobraćaj saobraćajna nezgoda škole Južna Srbija hitna pomoć
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima