Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Srbija dobila vicešampiona u džiu džicu

rss

21.11.2019.

16. novembra u Abu Dabiju počeo je svetski džiu džicu šampionat. Na ovom takmičenju Srbiju je predstavljalo tri takmičara džiu džicu kluba „NIF“ iz Aleksinca (a koji su inače i članovi reprezentacije Srbije): Pejčić Nemanja, Trajković Filip i Bogdanović Andrija.

Srbija dobila vicešampiona u džiu džicu

Ovo svetsko prvenstvo za kadete i juniore donelo je reprezentaciji Srbije i našem klubu nove dve svetske medalje Tri predstavnika su ostvarili sledeći rezultat:

  • Andrija Bogdanović, kadeti -81kg – 5. mesto
  • Nemanja Pejčić, juniori +94kg – 2. mesto
  • Filip Trajković, juniori -94kg – 3. mesto

Pejčić Nemanja (2000. godište) je mlad i perspektivan sportista iz Aleksinca. On je član džiu džicu reprezentacje Srbije. Na svetskom prvenstvu u Abu Dabiju osvojio je srebrnu medalju.

Nemanja Pejčić se ovim sportom bavi od 2008. godine kada je sa svega 8 godina odlučio da posveti svo svoje slobodno vreme trenirajući i nastupajući na takmičenjima! Uspesi su se nizali jedan za drugim da bi sada osvojio svoju 70. medalju i ujedno postao vicešampion sveta. Pre samo manje od mesec dana osvojio je 3. mesto na evropskom prvenstvu na Kritu, ali to ga nije pomelo da nastavi još više da trenira i danas osvoji srebro na najvećem juniorskom takmičenju u džiu džicu.

Filip Trajković (1999) takođe je član džiu džicu kluba „NIF“. Od samog početka Filip je svojom posvećenošću pokazivao da su mu veliki planovi po pitanju učešća na takmičenjima. U početku su to bila međunarodna ili državna takmičenja da bi u 2019. godini Filip Trajković osvojio zlatnu medalju na evropskom prvenstvu za juniore na Kritu u Grčkoj u kategoriji do 94kg i time postao po drugi put juniorski EVROPSKI ŠAMPION (2017-te i 2019-e)! Treba napomenuti da je Filip i ovogodišnji seniorski evropski prvak, tako da je u jednoj godini uspeo da osvoji dva evropska zlata u dve različite starosne kategorije. Na takmičenju u Abu Dabiju Filip je osvojio treće mesto i tako Srbiji obezbedio bronzano oličje.

Ovo je novi veliki uspeh kako za Nemanju Trajkovića i njegov klub „NIF“ Aleksinac, tako i za našu državu i našu reprezentaciju. Nemanja je nakon osvajanja bronzane medalje na juniorskom evropskom prvenstvu pre par vikenda na Kritu i srebrne medalje na svetskom prvenstvu sada u Abu Dabiju pokazao da ima potencijal i da njegovo vreme tek dolazi.

Reprezentaciju Srbije je predvodio trener džiu džicu kluba „NIF“ Aleksinac koji je i zadužen za pomenute uspehe ovih momaka.

Izvor: melly.rs


# Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Nemanja Pejčić Abu Dabi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima