Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Србија добила вицешампиона у џиу џицу

rss

21.11.2019.

16. новембра у Абу Дабију почео је светски џиу џицу шампионат. На овом такмичењу Србију је представљало три такмичара џиу џицу клуба „НИФ“ из Алексинца (а који су иначе и чланови репрезентације Србије): Пејчић Немања, Трајковић Филип и Богдановић Андрија.

Србија добила вицешампиона у џиу џицу

Ово светско првенство за кадете и јуниоре донело је репрезентацији Србије и нашем клубу нове две светске медаље Три представника су остварили следећи резултат:

  • Андрија Богдановић, кадети -81кг – 5. место
  • Немања Пејчић, јуниори +94кг – 2. место
  • Филип Трајковић, јуниори -94кг – 3. место

Пејчић Немања (2000. годиште) је млад и перспективан спортиста из Алексинца. Он је члан џиу џицу репрезентацје Србије. На светском првенству у Абу Дабију освојио је сребрну медаљу.

Немања Пејчић се овим спортом бави од 2008. године када је са свега 8 година одлучио да посвети сво своје слободно време тренирајући и наступајући на такмичењима! Успеси су се низали један за другим да би сада освојио своју 70. медаљу и уједно постао вицешампион света. Пре само мање од месец дана освојио је 3. место на европском првенству на Криту, али то га није помело да настави још више да тренира и данас освоји сребро на највећем јуниорском такмичењу у џиу џицу.

Филип Трајковић (1999) такође је члан џиу џицу клуба „НИФ“. Од самог почетка Филип је својом посвећеношћу показивао да су му велики планови по питању учешћа на такмичењима. У почетку су то била међународна или државна такмичења да би у 2019. години Филип Трајковић освојио златну медаљу на европском првенству за јуниоре на Криту у Грчкој у категорији до 94кг и тиме постао по други пут јуниорски ЕВРОПСКИ ШАМПИОН (2017-те и 2019-е)! Треба напоменути да је Филип и овогодишњи сениорски европски првак, тако да је у једној години успео да освоји два европска злата у две различите старосне категорије. На такмичењу у Абу Дабију Филип је освојио треће место и тако Србији обезбедио бронзано оличје.

Ово је нови велики успех како за Немању Трајковића и његов клуб „НИФ“ Алексинац, тако и за нашу државу и нашу репрезентацију. Немања је након освајања бронзане медаље на јуниорском европском првенству пре пар викенда на Криту и сребрне медаље на светском првенству сада у Абу Дабију показао да има потенцијал и да његово време тек долази.

Репрезентацију Србије је предводио тренер џиу џицу клуба „НИФ“ Алексинац који је и задужен за поменуте успехе ових момака.

Извор: melly.rs


# Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Немања Пејчић Абу Даби
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима