Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Danijela Joić dvostruka Prvakinja Srbije, u džiu džicu i u džudou

rss

26.03.2018.

Nesvakidašnji uspeh je postigla Danijela Joić, koja je postala prvakinja Srbije u sva sporta - u džudou i džiu džici

Danijela Joić dvostruka Prvakinja Srbije, u džiu džicu i u džudou

U Kikindi je, 21. marta održano Republičko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u džudou, na kome je nastupilo 7 takmičara iz kluba NIF, koji su se prethodno kvalifikovali na regionalnom školskom prvenstvu Centralne Srbije održanom u Kraljevu.

U Kikinci je iz ovog kluba nastupilo 4 učenika iz OŠ „Ljupče Nikolić“, jedan učenik iz OŠ „Vožd Karađorđe“ i po jedan učenik srednjih škola iz „Aleksinačke Gimnazije“ i Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“.   

Naši takmičari, iako sa znatno manje iskustava sa takmičenja i novim pravilima u džudo sportu, pokazali su izuzetno znanje, umeće i veštinu čime su pokazali da se veoma uspešno mogu nositi i sa iskusnijim takmičarima u ovom sportu.

Izuzetan uspeh postiglo je dvoje njih: učenica 4. razgreda OŠ “Ljupče Nikolić“ u Aleksincu, Danijela Joić, kao i učenik 4. godine „Aleksinačke Gimnazije“, Filip Trajković.

- Danijela Joić je u kategoriji učenica 3. i 4. razred, do -52kg osvojila     1. mesto i zlatnu medalju čime je postala novi novi PRVAK Srbije, ostvarivši tri pobede nad svojim protivnicama „Iponom“, dok je

 - Filip Trajković u možda najtežoj kategoriji učenika srednjih škola do -94kg, gde su nastupili sami juniorski Reprezentativci Srbije, prvaci Vojvodine i Centralne Srbije, zauzeto visoko 4. mesto ostvarivši tri pobede „Iponom“, nakon čega je izgubio borbu za ulazak u finale a potom i borbu za 3. mesto i bronzanu medalju.

Ostali takmičari: Andrej Korlat, Nenad Antić i Jovan Crnčević iz OŠ „Ljupče Nikolić“, David Janković iz OŠ „Vuka Karadžić“ iz Žitkovca i Nemanja Pejčić iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ ostvarili su plasmane od 5. do 12. mesta, ali ni jednog momenta nisu posustali pred mnogo iskusnijim protivnicima u ovom sportu.

Najveće rezultate u prolećnjem delu u mlađim kategorijama iz našeg kluba postigla je jedna od naših najmlađih takmičara u klubu Danijela Joić, koja je nakon osvajanja 1. mesta, zlatne medalje i titule Prvakinje Srbije u kategoriji Pionirke -48kg na Prvenstvu Srbije u džiu džicu u Kaću 18. marta, za svega tri dana osvojila i 1. mesto, zlatnu medalju i titulu prvakinje Srbije u džudou za učenike 3.i 4. razreda osnovne škole do 52 kg, čime je postala dvostruka Prvakinja Srbije, u džiu džicu i džudou. Ona je na oba takmičenja u impresivnim mečevima ostvarima ukupno sedam pobedila nad svojim rivalkama i dokazala da se od nje u narednom periodu mogu čekivati veoma ozbiljni rezultati.


# džiu džicu Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF džudo škole prota Stevan Dimitrijević Nenad Antić borilački sportovi Nemanja Pejčić David Janković Andrej Korlat Danijela Joić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima