Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Atletičari počeli sezonu na stazi

rss

25.05.2015. AK Napredak

U Kragujevcu je u subotu u nedelju 23/24.05.2015. godine održano prvo atletsko takmičenje za seniore/ke na stazi.

Atletičari počeli sezonu na stazi

Naš klub su predstavljala dvojica takmičara. Marko Nikolić u trkama na 1500 m i 800 m i Nenad Zdravković u trkma na 100 m, 200 m i 400 m. Takmičenje je obuhvatalo Prvenstvo Centralne Srbije i kvalifikacije za kup Srbije.

Prvog dana takmičenja Marko Nikolić je u trci na 1500 m zauzeo 6. mesto, dok je Nenad Zdravković u trci na 400 m zauzeo 3. mesto i popravio svoj lični rekord koji sada iznosi 50 sekundi 99 stotih, brže od prethodnog rezultata za 38 stotih, dok je u trci na 100 m, imao neuspešan start.

Drugog dana takmičenja bili su lošiji vremenski uslovi, jaka kiša koja je pada pre početka takmičenja je uticala na slabije rezultate svih takmičara. Temperatura je pala za 10-ak stepeni u odnosu na  prvi dan.

Nenad Zdravković je u trci na 200 m zauzeo  5. mesto sa 23.58, dok Marko Nikolić nije završio trku na 800 m.

"Ovo je početak sezone i za takmičare je važno da budu u konstantnom treningu do sledećih takmičenja koja nas očekuju, ovo prvo takmičenje je došlo posle dugih priprema i težih treninga koji su takmičari radili." kaže trener Predrag Kostić.

"Očekujem u narednom preiodu da takmičari podignu formu na još viši nivo i poprave svoje lične rekorde. Očekuje nas veoma zanimljiva sezona koja će biti jako kvalitetna sa dosta jakoh takmičenja." dodaje Kostić.

 

Komentara: 0


# atletika Napredak AK Predrag Kostić Nenad Zdravković Marko Nikolić
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}