Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Атлетичари почели сезону на стази

rss

25.05.2015. АК Напредак

У Крагујевцу је у суботу у недељу 23/24.05.2015. године одржано прво атлетско такмичење за сениоре/ке на стази.

Атлетичари почели сезону на стази

Наш клуб су представљала двојица такмичара. Марко Николић у тркама на 1500 м и 800 м и Ненад Здравковић у тркма на 100 м, 200 м и 400 м. Такмичење је обухватало Првенство Централне Србије и квалификације за куп Србије.

Првог дана такмичења Марко Николић је у трци на 1500 м заузео 6. место, док је Ненад Здравковић у трци на 400 м заузео 3. место и поправио свој лични рекорд који сада износи 50 секунди 99 стотих, брже од претходног резултата за 38 стотих, док је у трци на 100 м, имао неуспешан старт.

Другог дана такмичења били су лошији временски услови, јака киша која је пада пре почетка такмичења је утицала на слабије резултате свих такмичара. Температура је пала за 10-ак степени у односу на  први дан.

Ненад Здравковић је у трци на 200 м заузео  5. место са 23.58, док Марко Николић није завршио трку на 800 м.

"Ово је почетак сезоне и за такмичаре је важно да буду у константном тренингу до следећих такмичења која нас очекују, ово прво такмичење је дошло после дугих припрема и тежих тренинга који су такмичари радили." каже тренер Предраг Костић.

"Очекујем у наредном преиоду да такмичари подигну форму на још виши ниво и поправе своје личне рекорде. Очекује нас веома занимљива сезона која ће бити јако квалитетна са доста јакох такмичења." додаје Костић.

 


# атлетика Напредак АК Предраг Костић Ненад Здравковић Марко Николић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима