Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani učestvovali na Prvenstvu Srbije u dvorani za seniore

rss

05.02.2018.

Takmičari Atletskog kluba "Napredak" učestvovali su na Prvenstvu Srbije u dvorani za seniore i seniorke, koje je održano u Beogradu 3. i 4. februara

Aleksinčani učestvovali na Prvenstvu Srbije u dvorani za seniore

Dvojica najspremnijih takmičara otvorili su novu sezonu takmičenja za aleksinački klub, nastupali su Marko Nikolić i Nenad Zdravković.

Prvog dana Nenad je trčao u trci na 400m i postavio novi lični rekord u vremenu  od 51 sekunde i 51 stotih, Marko je prvi put nastupao u dvorani i u trci na 1500m i ostvario rezultat od 4min. 22sek. i 32 stotih. Nenad je zauzeo 8. mesto, a Marko 9. mesto, u ukupnom plasmanu u svojim disciplinama posle prvog dana.

Drugog dana takmičenja Nenad je nastupio u trci na 200 metara, ostvario je rezultat od 23 sekundi i 37 stotih, a Marko je u trci na 3000m ostvario rezultat od 9 minuta 12 sekundi i 54stotih.

U ukupnom plasmanu Nenad je opet zauzeo 8. mesto, a Marko 9. i tako ponovili isti plasman kao i prvog dana samo u drugim disciplinama.

Svi takmičari koji su bili plasirani bolje od naših takmičara imali su mogućnost da treniraju u dvoranskim uslovima i time su bili u prednosti u odnosu na naše, samim tim ovakvi rezultati su podstrek za ovu dvojicu momaka da rade još više i budu mnogo bolji na takmičenjima koja im predstoje.

Podsetimo, da je krug u atletskoj dvorani 200 metara, pa da je dosta specifično trčati dvoranu, u odnosu na takmičenja koja se održavaju na otvorenom, gde je krug dužine 400 metara.

- Ovo je prvo takmičenja za obojicu i ovi rezultati obećavaju da će godina biti jako uspešna, kada se uzme u obzir da nemamo uslove za trčanje u dvorani,rezultati naših takmičara su veoma uspešni. Veoma sam zadovoljan formom svojih takmičara i rezultatima koje su ostvarili u oba dana takmičenja, kaže trener Predrag Kostić.


# atletika Beograd Napredak AK Predrag Kostić Nenad Zdravković Marko Nikolić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima