Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ekskluzivno: Komunističko jevanđelje

rss

19.01.2015. Srbi na okup

Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvarati, mase u očajanje bacati. Mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira

pijade tito

U nastavku donosimo prekucani i skenirani dokument iz Vojnog Arhiva

(Reči Moše Pijade na antifašističkom kongresu 1942.g. u Bihaću)

„… ima mnogo da se radi. Mi moramo ceo narod privući na našu stranu ako želimo da pobijedimo u ratu. Teško je to postići u jednoj seljačkoj zemlji kao što je ova naša zemlja, jer ovde nema onih nezaposlenih masa u gradovima i nema teških industrionih radnika. Seljačke zemlje moraju se prvo pripremiti da budu pristupačne komunističkoj ideji. Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da oni beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Ali mi to moramo raditi pametno, neka drugi mesto nas pale: namamićemo Nemce u selo, pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći ali će iz osvete da popale sela. Onda će nam seljaci, koji tako ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.

Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im mi obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posjed. Njih ćemo povezati uzse predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Mi moramo iz domaćinskih kuća mobilisati barem po jednog iz svake porodice. Organizovat ćemo mnoge napade i tako stalno izazivati okupatora na represije nad narodom, neka pale sela i neka ubijaju nejač. Narod će nam ovde sam dolaziti i mi ćemo se brojno pojačavati za hiljade i hiljade boraca. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine.

Seljak, koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere, njihova će mržnja rasti protiv onih koji imaju ma kakav  posed, a mi ćemo tu njihovu mržnju podsticati do fanatizma, do ludila. Samo beskućnici su neustrašivi i u stanju da prime i prihvate ovu našu očajničku borbu, jer oni nemaju šta da izgube. Tako ćemo postepeno da stvorimo proletersku vojsku, onakvu kakva nam je za ovu našu borbu neophodno potrebna.

Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvarati, mase u očajanje bacati. Mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira“.

Eto neka zna i Bog i svet, kakva je komunistička borba i kakvi su komunistički ciljevi. Ne treba nakon ovoga nikakvo više objašnjenje. Komunisti su od početka njihove zlokobne akcije pa do danas svesno postupali po ovome njihovome planu i programu. Dileme ove njihove „narodno oslobodilačke borbe“ jeste pakao! Pogorela sela, ruševine, smrt, beda i strahota.

Mi, Jugoslovenska Vojska u Otadžbini, pod vodstvom našeg Ministra Vojske, Mornarice i Vazduhoplovstva, armijskog dženerala DRAŽE MIHAJLOVIĆA, branimo narod i zemlju od ovakog ada i napasti: i od okupatora i od domaćih izroda i izdajica, ustaša i komunista.

Neka dobro upamti i Tito i Mošo, da je naš čestiti seljački narod prezreo njihove mračne namere. Njima smrt, naša je pobeda.

Dižite se braćo protiv crnog mraka. U borbu protiv komunista do njihovog potpunog istrebljenja.

S VEROM U BOGA ZA KRALjA I OTADžBINU

SLOBODNE JUGOSLOVENSKE PLANINE

IZ GORSKOG ŠTABA JUGOSLOVENSKE VOJSKE U OTADžBINI

Izvor i oprema: SRBI NA OKUP

Mosa Pijade

Mosa Pijade – Komunisticko Jevandjelje

 

Komentara: 0


# Josip Broz vojska Moša Pijade komunistički zločini Jasenovac
@mo_i_vs @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima