Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Hor Šumatovac i ove godine na "Putu Duhovnosti" i horskim svečanostima "Sazvučja"

rss

20.09.2021.

Zadovoljstvo nam je što je Aleksinački mešoviti hor Šumatovac po treći put bio deo tradicionalne i prestižne manifestacije PUT DUHOVNOSTI, u Rakovici, koja je ove godine bila u znaku obeležavanja 700 godina postojanja Manastira Gračanica i 100 godina Patrijaršije u Srbiji.

Hor Šumatovac i ove godine na "Putu Duhovnosti" i horskim svečanostima "Sazvučja"

Uz blagoslov Njegove svetosti blaženopočivšeg patrijarha Irineja, Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica već šestu godinu zaredom, u periodu od 17. do 21. septembra 2021. godine, organizuje manifestaciju „Put duhovnosti“.

U saradnji sa Opštinom Rakovica, manastirom Rakovica i crkvom u izgradnji posvećenoj Svetom Vladiki Nikolaju u Resniku, manifestacija je dobila međunarodni karakter, okupljajući brojne umetnike i stvaraoce.

U okviru manifestacije PUT DUHOVNOSTI, u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, održane su treće po redu HORSKE  SVEČANOSTI pod nazivom SAZVUČJA, 19.9.2021. godine, sa početkom u 19.časova.

Hor Šumatovac je, na poziv organizatora, već treći put bio učesnik ove značajne manifestacije, na kojoj je, sa horovima iz Beograda, Valjeva i Zaječara obeležio  značajne jubileje.

Na mnogaja ljeta!

Komentara: 0


# Šumatovac hor Rakovica
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima