Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Хор Шуматовац и ове године на "Путу Духовности" и хорским свечаностима "Сазвучја"

rss

20.09.2021.

Задовољство нам је што је Алексиначки мешовити хор Шуматовац по трећи пут био део традиционалне и престижне манифестације ПУТ ДУХОВНОСТИ, у Раковици, која је ове године била у знаку обележавања 700 година постојања Манастира Грачаница и 100 година Патријаршије у Србији.

Хор Шуматовац и ове године на "Путу Духовности" и хорским свечаностима "Сазвучја"

Уз благослов Његове светости блаженопочившег патријарха Иринеја, Центар за културу и образовање Раковица већ шесту годину заредом, у периоду од 17. до 21. септембра 2021. године, организује манифестацију „Пут духовности“.

У сарадњи са Општином Раковица, манастиром Раковица и црквом у изградњи посвећеној Светом Владики Николају у Реснику, манифестација је добила међународни карактер, окупљајући бројне уметнике и ствараоце.

У оквиру манифестације ПУТ ДУХОВНОСТИ, у великој сали Центра за културу и образовање Раковица, одржане су треће по реду ХОРСКЕ  СВЕЧАНОСТИ под називом САЗВУЧЈА, 19.9.2021. године, са почетком у 19.часова.

Хор Шуматовац је, на позив организатора, већ трећи пут био учесник ове значајне манифестације, на којој је, са хоровима из Београда, Ваљева и Зајечара обележио  значајне јубилеје.

На многаја љета!


# Шуматовац Шуматовац хор Раковица
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима