Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo




<<<89101112>>>Ukupno: 1342  Displaying: 91 - 100

Poslednje veče miholjskih susreta sela

Nikola Mitić 03.09.2022.

Poslednje večeri takmičarskog dela miholjskih susreta sela na teritoriji Opštine Aleksinac zvanično su zatvoreni sinoć u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Miholjski susreti sela u Moravcu

Nikola Mitić 01.09.2022.

Manifestacija miholjski susreti sela u sredu u večernjim časovima otputovala je u Moravac zajedno sa akterima takmičarskog dela kudom "Dejan Jovanović Deša" iz Tešice i udruženjem žena Super žene iz istoimenog sela.

Opširnije

Komentara: 0

Nastavljeni su miholjski susreti sela

Nikola Mitić 31.08.2022.

Prethodne večeri nastavljeni su miholjski susreti sela i to u selu Glogovica gde je čast da se predstavi i pokaže svoje umeće  imalo kulturno umetničko društvo BUKOVIK iz Mozgova i članice udruženja Super Žene iz Tešice.

Opširnije

Komentara: 0

Reagovanje direktora Nišvila na izjave gradonačelnice Niša i šefa Gradske budžetske inspekcije

Nišvil tim 24.08.2022.

Najavna pres konferencija Filmskih Susreta u Nišu uglavnom je protekla u glumačkom monologu šefa budžetske inspekcije grada Niša uz svesrdnu asistenciju gradonačelnice grada Niša. Oboje su govorili o nepostojećem papiru da se protiv direktora Nišvila u Posebnom odeljenju Tužilaštva za borbu protiv korupcije vodi predistražni postupak.

Opširnije

Komentara: 0

Varvari protiv civilizacije

Miodrag Tasić 12.08.2022.

Oružani sukob na prostoru Ukrajine, koji Rusi nazivaju specijalnom operacijom, a sama Ukrajina ga tumači agresijom, ratom, pa sve do navoda demokratskih zapadnih zemalja koji ovaj sukob ponekad označavaju i genocidom nad ukrajinskim narodom a ruskog predsednika Putina izjednačavaju s Hitlerom, zaista stvara velike nedoumice kod neupućenog posmatrača. Kakvi su u ogromnoj većini ma gde živeli.

Opširnije

Komentara: 0

Mihajlović o odluci tužilaštva: Ne odlučujemo mi o tome da li je neko izvršio krivično delo

27.07.2022.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, reagujući na odluku tužilaštva u Aleksincu da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kod lica za nesreću u rudniku "Soko", da "ne može da radi posao drugih institucija", kao i da je taj rudnik i dalje zatvoren po nalogu ministarstva.

Opširnije

Komentara: 0

Proslava crkvene slave „Sv.Pokopija“ u Dašnici

L. Jovanović 25.07.2022.

U organizaciji Crkvenog odbora Crkvene opštine Grejačke uz služenje svečane crkvene liturgije u slavu „Svetog Prokopija“ od strane sveštenika Novice Ilića jereja, vernici i žitelji Dašnice proslavili su crkvenu slavu svog naselja, koje samo leti za vreme školskog raspusta živi punim životom kada se maldost iz škola i sa fakulteta vrati u rodno selo.

Opširnije

Komentara: 0

Uređena železnička stanica u Žitkovcu

L. Jovanović 25.07.2022.

Akcija na uređenju železničke stanice u Žitkovcu i parka preko puta Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu organizovana je u nedelju 24.jula 2022.godine od 7 časova ujutru i trajala je do 11,30 časova akcijama u Nozrini i Lužanu.

Opširnije

Komentara: 0

Svečano obeležen Dan boraca

Saša Gidra Marković 04.07.2022.

Polaganjem venca svečano je obeležen 4 jul - Dan boraca koji je u bivšoj državi bio državni praznik ili praznik oružanog ustanka naroda Jugoslavije u drugom svetskom ratu

Opširnije

Komentara: 0

Novo rukovodstvo KUD "Nebojša Petrović - Džaja"

Saša Milenković, Moravski Bujmir 28.06.2022.

Izabrano novo rukovodstvo kulturno umetničkog društva, sada već bivšeg "Stojan Živković Stole" iz Trnjana.

Opširnije

Komentara: 0

<<<89101112>>>Ukupno: 1342  Displaying: 91 - 100

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima