Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poslednje veče miholjskih susreta sela

rss

03.09.2022. Nikola Mitić

Poslednje večeri takmičarskog dela miholjskih susreta sela na teritoriji Opštine Aleksinac zvanično su zatvoreni sinoć u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Poslednje veče miholjskih susreta sela

Domaćin ovih susreta bila je Mesna zajednica Gredetin a u goste je došlo Kulturno umetničko društvo "Biser" iz Draževca i Udruženje građana Radinost iz Aleksinca.

Udruženje građana Radinost se predstavilo ručnim radovolim, raznim đakonijama i postavkom svojih radova. Domaćice mesne zajednice Gredetin su spremile bogatu posnu trpezu, pored hrabe izložili su raznovrsnu dekoraciju kao i ručne radove.

Peto i ujedno poslednje veče ovogodišnjih miholjskih susreta sela otvorila je zdravica i to u izvedbi Mladena Vujanovića iz kuda Biser iz Draževca, usledilo je obraćanje Lidije Rakonjac ispred organizatora i dodelila zahvalnice za učešće večerašnjim akterima.

Na red su došle i igre iz Crne Trave u izvedbi pomenutog kuda, usledila je i pesma po motivima narodne muzike u izvedbi Nataše Nikolić. Narodni običaj "vragolaste devojke" je izveo stariji ansambal kuda Bukovik iz pomenutog sela, na večerašnjem repertoaru su bili i izvorni instrumenti truba i harmonika, harmoniku je svirao Dejan Golubović a trubu Mladen Vujanović.

Usledila je igra i to se pomenuti kud prestavio igrama iz okoline Niša. Na samom kraju publici i žiriju se obratila Živica Vidanović predsednica pomenutog udruženja i kazala nešto više o svom udruženju i predstavila manifestaciju "Vredne ruke" koja se održava za dan Opštine Aleksinac 5. Juna.

Lidija Rakonjac se još jednom obratila posetiocima i zvanično zatvorila takmičarski deo manifestacije miholjski susreti sela. O finalnom događaju i proglašenju pobednika čitaoci Aleksinca Net biće blagovremeno obavešteni.


# Gredetin Lidija Rakonjac Biser KUD miholjski susreti sela mesna zajednica Gredetin
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima