Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uređena železnička stanica u Žitkovcu

rss

25.07.2022. L. Jovanović

Akcija na uređenju železničke stanice u Žitkovcu i parka preko puta Osnovne škole „Vuk
Karadžić“ u Žitkovcu organizovana je u nedelju 24.jula 2022.godine od 7 časova ujutru i trajala je
do 11,30 časova akcijama u Nozrini i Lužanu.

Uređena železnička stanica u Žitkovcu

Učesnici ove velike i nesvakidašnje dobrovoljne radne akcije bili su članovi Kluba brigadira „O*RUK generacija“, Kluba „Humano srce“, Udruženje boraca, Ekološkog društva Kolibri i Uduženja „Zavičaj“ iz Žitkovca.

Ukupno je u akciji učestvovalo 14 volontera, vredni ljudi širokog dobrog srca, čije angažovanje je naišlo na opštu podršku građana Žitkovca, ali i brojnih putnika Železnice Srbije.

Porastom cena autobuskog prevoza broj putnika vozovima je značajno povećan, jer cena povratne karte vozom od Aleksinca do Niša je manje od 300 dinara, dok za prevoz autobusom treba odvojiti i više od 800 dinara.

Vredne ruke pokosile su visoku travu pored stanice i sa koloseka, posečene su grane i skupljen šut, plastične kese i flaše, limenke, suve grane, okrečena su sva drveća, žardinjere i ofarbana ograda i jedna jedina klupa koliko ima na stanici i očišćene su obe čekaonice.

edino nije uređivan spoljni sanitarni čvor koji je pravo ruglo železničke stanice i samog centra varoši Žitkovac, kojim treba hitno da se pozabavi železnički sektor, a morala bi i nadležna sanitarna i komunalna inspekcija opštine i okruga.

Akcijaši nisu te nedelje uređivali samo Žitkovac, već su se preselili i u Nozrinu i Lužane.

U Nozrini su uredili i očistili prostor oko narodne česme izvorske vode ispred domaćinstva Jovanovića, gde je bilo šuta za nekoliko prepunih vreća.

Kraj nedeljne radne akcije završen je u Lužanu gde su akcijaši pokosili i očistili kompletan prostor oko spomenika borcima svih oslobodilačkih ratova Srbije.

Poseban utisak svi učesnici nose zbog izuzetno tople i srdačne dobrodošlice u svim naseljima u kojima su uređivali objekte i svuda su počašćeni kafom,sokom,a na kraju i čašom hladnog piva.

Svi učesnici akcija nagrađeni su majicama „O*RUK generacije“, a bilo ih je najviše iz Aleksinca, Žitkovca, Vrćenovice,Grejača, Lužana, Česte, Vakupa i Moravca.

Zakazali su narednu dobrovoljnu radnu akciju za avgust na uređenju prostora oko Crkve „Svete trojice“ u Gornjem Adrovcu.

Komentara: 0


# železnica Radna akcija Uređenje
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima