Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СЕДМИ ЗИПО ФЕСТ

rss

26.05.2024.

Стручни жири у саставу председник — жирија Александар Пејаковић, позоришни редитељ и чланови Оливера Викторовић глумица и Милорад Дамјановић, глумац, је у периоду од 20. до 26. маја 2024. године одгледао шест представа у такмичарском програму и на својој последњој седници донео једногласно следеће:

СЕДМИ ЗИПО ФЕСТ

1. Да се специјална награда Фестивала за глумачко остварење додели ЈОВАНИ ЂОРИЋ за улогу РУ у представи ХРАБРА КРОЈАЧИЦА Крушевачког позоришта. Јована Ђорић је у комплексном глумачком задатку показала сва умећа при анимацији лутке, дајући целој представи посебан тон.

2. Да се награда Фестивала за епизодну улогу додели МИЛИЦИ ФИЛИЋ за улоге Пачета 1 и Дивљег гусана 2 у представи Народног позоришта Пирот. Својим талентом и уверљивим трансформацијама, као и великим дијапазоном глумачких средстава успела је да упечатљиво дочара ликове Пачета 2 и Дивљег гусана 1.

3. Да се награда Фестивала за најбољу костимографију додели ИРИНИ СОМБОРАЦ за костиме у представи ХРАБРА КРОЈАЧИЦА Крушевачког позоришта. Јединство реалних и бајковитих костима и маски су потпуно у функцији представе и у духу и на трагу драмске поетике за децу данашњег савременог позоришта.

4. Да се награда Фестивала за најбољу сценографију додели ИРИНИ СОМБОРАЦ за сценографију у представи ХРАБРА КРОЈАЧИЦА Крушевачког позоришта. Функционална и маштовита сценографија Ирине Сомборац својом ликовношћу у многоме појачава редитељски концепт.

5. Да се награда Фестивала за најбоље глумачко остварење додели АЛЕКСАНДРУ РАДУЛОВИЋУ за улогу Ружног пачета у представи Народног позоришта Пирот. Најсведенијим глумачким средствима пленећи искреношћу Александар Радуловић пробудио је емпатију и код деце и код одраслих.

6. Да се награда за најбољу режију и представу у целини Фестивала додели редитељу Давиду Алићу и НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ ПИРОТ за представу РУЖНО ПАЧЕ. Сјајном драматизацијом Игора Мартинића и тачним осавремењивањем познате бајке о Ружном пачету редитељ Давид Алић успео је да пренесе све слојеве приче и успостави тимску глумачку игру која доприноси уверљивости и емотивности целе представе.


# Центар за културу и уметност Зимски позоришни фестивал за децу зипо
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима