Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац на недељу дана постаје позоришна престоница Србије

rss

17.11.2018.

Центар за културу у Алексинцу угостиће велика имена позоришне сцене - глумце и редитеље чије представе се играју на готово свим даскама српских позоришта. Фестивал првоизведених представа почиње у четвртак 22. и траје до среде 28. новембра.

Фото: архива

Главно место окупљања љубитеља позоришта и уметника и овог новембра биће алексиначки фестивал, за који је сала Дома културе из године у годину све теснија. И ове године је велико интересовање, јер је програм разнолик и свако може да пронађе комад по свом укусу.

У такмичарској конкуренцији је 6 представа - Црна кутија, Јами дистрикт, Боливуд, У чије име, Сербио, земљо рода мога - Стеријин пут у Србе и Утопљена душа, а биће изведена и представа Краљице у част награђених.

    У жирију ће бити Миливоје Млађеновић, Слободан Савић, Анастас Поп Димитров, водитељ разговора после представа је Горан Ибрајтер, а неки од гостију фестивала су Милован Витезовић, Кокан Младеновић, Небојша Брадић, Зијах Соколовић. Селектор и уметнички директор фестивала је Тома Трифуновић - наводе организатори.

Комплети улазница за свих 7 представа могу да се купе за 2.100 динара за балкон и 2.800 динара за партер. У продаји су и појединачне карте за Фестивал првоизведених представа и коштају 500 динара за партер и 400 за балкон. За информације и резервације карата могу се контактирати бројеви телефона 018/800-160 и 064/893-37-26.

Подсетимо, од ове године ће награда за најбољу женску улогу која се додељује на фестивалу носити име глумице Олге Ивановић, рођене Алексинчанке, коју публика памти по улози таште Николајевић у серији Позориште у кући.
Репертоар Фестивала првоизведених представа

Црна кутија Београдског драмског позоришта и "Бео арт"-а отвориће алексиначки позоришни фестивал. Текст је писала Ана Ђорђевић, а представу је режирао Андреј Носов. Глумци које ће публика моћи да види у овом комаду су Иван Зарић, Љубинка Кларић, Петар Бенчина, Наташа Марковић, Немања Оливерић, Ивана Николић и Милош Тимотијевић.

Јами дистрикт је на репертоару сутрадан, а урађена је по тексту Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића, док су глумице Исидора Симијоновић, Јелена Граовац и Нина Нешковић. Продуцирају је београдски Битеф театар, црногорски Центар за културу Тиват, Асоцијација "Масзк" из Сегедина у Мађарској и "Тхинк Танк Студио" Нови Сад.

Боливуд ће 24. новембра извести глумци Народног позоришта у Београду, а улоге тумаче Милош Ђорђевић, Јелена Ђокић, Данијела Угреновић, Сузана Лукић, Павле Јеринић и Бојана Ђурашковић. Текст и режију за мјузикл потписује Маја Пелевић.

У чије име нишког Народног позоришта Мирослав Јовић, Александар Маринковић, Сања Крстовић, Александар Михаиловић, Дејан Цицмиловић, Данило Петровић, Јасминка Хоџић, Наташа Станковић и Марко Павловић играће у Алексинцу сутрадан. Представу је режирао Милан Караџић, а текст глумац Александар Михаиловић.

Сербио, земљо рода мога - Стеријин пут у Србе, по тексту Милована Витезовића и у режији Богдана Јанковића играће 26. новембра глумци Народног позоришта из Ужица. Публика ће моћи да види умеће глумаца Вахидина Прелића, Душана Радојичића, Игора Боројевића, Хаџи Немање Јовановића, Слободана Љубичића, Тање Јовановић и Бранислава Љубичића.

Утопљена душа Београдског драмског позоришта је наредна на репертоару, а извешће је Сергеј Трифуновић, Милица Зарић, Игор Дамњановић, Немања Стаматовић, Ивана Дудић и Лако Николић. За ову представу текст је писао Александар Југовић, а режирао је Бобан Скерлић.

Поменуте представе такмичиће се за неку од награда на фестивалу, а њима у част глумци Битеф театра и Народног позоришта из Сомбора извешће комад Краљице на затварању фестивала 28. новембра. Представу је режирао глумац Бранислав Трифуновић, по тексту Дарка Лукића, а улоге тумаче Милица Јаневски, Милица Трифуновић и Тијана Марковић.

Извор: Јужне вести


# Центар за културу и уметност позориште фестивал Ана Николић Ивана Николић Нови Сад Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић Ана Марковић Миливоје Млађеновић Небојша Брадић Кокан Младеновић Александар Маринковић Јужне вести Бранислав Трифуновић Маја Пелевић Тома Трифуновић Горан Ибрајтер
@cekulaleksinac @WhistlerDick @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима