Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Станиславкина борба с алексиначким ветрењачама

rss

02.03.2023. Станиславка Милићевић

Станиславка Милићевић је власница двособног стана у Алексинцу, у улици Војске Југославије бр. 40 Đ, стан бр. 16. Стан је у поткровљу. Сама стамбена зграда у којој се налази поменути стан није квалитетно урађена,  исто тако, нередовно се одржава.

Станиславкина борба с алексиначким ветрењачама

Наиме, кров зграде је покривен црепом, али тај цреп није квалитетно сложен, тако да постоје отвори у крову. Кроз те отворе улазе дивљи голубови, скупљају се у крову и брзо размножавају, тако да за њима остаје гомила измета. Овај измет се нередовно чисти. Киша и снег такође пролазе кроз отворе на крову, влаже голубији измет и све се то слива од крова наниже. Најпре у стан Станиславке Милићевић.

Станиславка је поднела захтев Инспекцији за заштиту животне средине при општини Алексинац 7.8.2020. године да се нешто предузме по овом питању, међутим, до данашњег дана ништа није учињено.

Станиславка је поднела захтев и Грађевинској инспекцији општине Алексинац да интервенише и наложи санирање прокишњавања њеног стана. Стан прокишњава услед трулих греда на крову зграде, лоше сложеног црепа и нечишћења олука. Овај захтев је поднет такође 7.8.2020. године.

Грађевинска инспекција из Алексинца је након инспекцијског надзора 17.8. 2020. донела РЕШЕЊЕ III/03 Број 354-101/2020 од 24.8.2020. којим се Наређује Стамбеној заједници Војске Југославије 40Ђ да у року од 60 (шездесет) дана донесе Програм одржавања заједничких делова зграде. Такође је наређено истој Стамбеној заједници да одржава хоризонталне и вертикалне олуке на крову зграде и на начин којим се елиминише опасност од наступања штете у становима. Решење је пописала Инспекторка Јелена Живковић.

У међувремену у поменутој згради промењен је управник Стамбене заједнице и као нова управница постављена је Весна Нешић. Вршењем контролног инспекцијског надзора од стране инспекторке Јелене Живковић констатовано је да је Стамбена заједница донела Програм одржавања заједничких делова зграде, као и одржавање хоризонталних и вертикалних олука на крову зграде. Весни Нешић је достављена фотокопија предметног решења, како би поступала по налозима инспекције.

 

РЕШЕЊЕ III/03 Број 354 –сл. /2021. Од 2.6.2021.

Ништа није предузето по овим решењима. Кров прокишњава, вода се цеди заједно с течним голубијим изметом кроз плафон и зидове. Ја скупљам воду с плафона у лавору. Пропада паркет. У стану се осеђа буђ и мемла. Уз то управница Весна Нешић је дошла на врата мог стана у пратњи снаје бившег управника, извесне Данице Ристић, да траже новац за одржавање зграде. Тражиле су новац на руке, што ја нисам хтела да им испуним све док не пошаљу званичан рачун. Управница је рекла да сам јединка и да нећу успети у својој намери, то јест, да добијам рачун за плаћање одржавања зграде.

Пролазе месеци, стан пропада и све је несносније живети у влази и прљавштини. Предстоји јесен и зима и ако се ништа убрзо не предузме, биће неупоредиво горе него што је сада. Али, јединки је тешко да се избори с бирократијом и неодговорним особама које не желе ништа да ураде за новац, не тако безначајан, за који су плаћени и што су по закону дужни да спроводе.   

Затим је постављен нови Управник зграде  друштвеним - државним одлукама друштвеним ,надајући се да ће (по закону ) реаговати а не само наплаћивати услугу управљања зградом.

 


# Станиславка Милићевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима