Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1086  Displaying: 21 - 30

Пријавите се за пролећну акцију поделе садница

12.02.2021.

Алексинац се налази на списку где ће на пролеће бити подела садница и овим путем желимо да обавестимо све грађане да припреме локацију за садњу своје саднице коју ће моћи да преузму бесплатно. Уз садницу ће бити достављено и упутство за садњу као и везица за име и датума садње, за оне који се са садњом до сада нису сусрели.

Опширније

Коментара: 0

Корона на хирургији алексиначке болнице - 12 позитивних збринуто

Јужне вести 12.02.2021.

Да је пре две недеље ковид потврђен код 8 пацијената, међу којима двоје оперисаних и 6 оних који су чекали за операцију, као и 4 радника хируршког одељења Опште болнице у Алексинцу, потврдио је за Јужне вести директор те установе Горан Видић. Додаје да су они са средње тешком клиничком сликом пребачени у крушевачку ковид болницу, где се и сада налазе.

Опширније

Коментара: 0

Фалсификатор из Сремске Митровице продао шећерни сируп вртићу у Алексинцу, победио на тендеру ниском ценом

Вечерње новости 11.02.2021.

Лажни мед који пакује Пољопривредно газдинство Вученовић из Сремске Митровице, који је стигао у Предшколску установу у Алексинцу. Запослени у вртићу су га наручили на тендеру, а посумњали су у његов квалитет због необичне густине и специфичног укуса бомбона.

Опширније

Коментара: 0

Анита Николић из Добрујевца има церебралну парализу, њен пут у школу је спречила бирократија

Вечерње новости 11.02.2021.

Једном речју Анита Николић (15) из Добрујевца код Алексинца је тинејџерка као и свака друга, али... Анита болује од церебралне парализе и креће се уз помоћ колица. Ипак, не жели да одустане од школовања па је уписала Средњу школу за ученике са посебним потребама "Царица Јелена" у Нишу. Њено село је од Ниша удаљено 34 километра и управо та раздаљина од куће до школе непремостива је препрека за Аниту и њене родитеље.

Опширније

Коментара: 0

Из Општине тврде да игралиште званично није ни отворено

10.02.2021.

После писања Алексинац нет о безбедности новог игралишта које се налази на почетку градског парка Брђанка, ова тема је постала занимљива и другим медијима.

Опширније

Коментара: 4

Алексинац међу првима у Србији може да користи еВртић

Б92 09.02.2021.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да су грађани Алексинца и Ниша први који и ове године могу да електронским путем поднесу пријаву за упис детета у предшколску установу путем портала еУправа.

Опширније

Коментара: 0

Лажни мед у једној дечјој установи у Алексинцу

Србија данас 09.02.2021.

Лажни мед толико се проширио у Србији да је сада, како је потврђено, стигао и до вртића. Конкретно, реч је о меду који је стигао у једну дечју установу у Алексинцу. Деца га не конзумирају, а за мед је тренутно издато решење за повлачење.

Опширније

Коментара: 0

Игралиште од 20000 евра небезбедно за децу

Алексинац.нет 07.02.2021.

На позив грађана, након немилог догађаја који се догодио јуче у градском парку Брђанка када је дете пало са тобогана, редакција портала Алексинац нет се данас нашла на лицу места.

Опширније

Коментара: 6

Комисија утврдила да је "Ниш-експрес" злоупотребио положај

Јужне вести 04.02.2021.

И званично је утврђено да је Ниш-експрес злоупотребио доминантан положај на Аутобуској станици у Нишу, јер је применио неправичне услове пословања, решење је Комисије за заштиту конкуренције. Ово предузеће је неколико година наплаћивало различите цене за исту станичну услугу и перонске карте путницима, а кажњени су са више од 37 милиона динара.

Опширније

Коментара: 0

Чак 53 општине у Србији немају јавни превоз, грађани чекају реакцију надлежних (Видео)

РТС 04.02.2021.

У чак 53 општине нема јавног превоза, показује извештај Државног ревизора. Док се грађани сналазе како да оду до посла или лекара, ресорно министарство треба да донесе смернице за локалне самоуправе јер су дужне да обезбеде услугу превоза становништву.

Опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1086  Displaying: 21 - 30

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима