Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1188  Displaying: 21 - 30

Удружење грађана "ЧИТАЛИЋИ" Алексинац је почело са радом

22.11.2021.

Удружење грађана "ЧИТАЛИЋИ" Алексинац је почело са радом. ЧИТАЛИЋИ имају поруку "Српски лако". Упис у радионице је кренуо и важи за основце и средњошколце.

Опширније

Коментара: 0

Алексинчани не верују градској власти

Алексинац.нет 21.11.2021.

У отвореној анкети редакције Алексинац.нет, чланови познате градске Фејсбук групе Алексинац - Aleksinac, изнели су јавно своје мишљење о томе колико верују градским властима.

Опширније

Коментара: 0

Једина Ромкиња са УЕФА тренерском лиценцом помаже деци у Алексинцу и на терену и у школи

Јужне вести 20.11.2021.

Од девојчице која је са дечацима играла фудбал испред зграде, преко омладинске репрезентације Србије, па све до једине Ромкиње са УЕФА Ц тренерском лиценцом Наташа Петровић успела је да разбије предрасуде. Поред тога, као предагошка асистенткиња у ОШ “Вук Караџић” у Житковцу помаже деци из ромске заједнице у образовању, за шта је добила и посебну Светосавску награду.

Опширније

Коментара: 0

У плану реконструкција Дома за смештај одраслих лица "Кулина"

Јужне вести 16.11.2021.

Павиљони у Дому за смештај одраслих лица “Кулина” требало би да добију нову фасаду, кров, столарију и инсталације, пошто је јавну набавку за извођача радова расписала Канцеларија за управљање јавним улагањима. Вредност реконструкције процењена је на нешто више од 870 милиона динара, наводи се у тендерској документацији.

Опширније

Коментара: 0

ИТ подршка из села Врмџа

WDR / Јелена Ђукић Пејић 14.11.2021.

Док многа села у Србији одумиру, једно малено у близини Сокобање код Алексинца у потпуности се разликује од осталих, јер стално дочекује нове мештане. У селу Врмџа је у последњих неколико година купљено више од 40 кућа и имања. Баве се најразличитијим пословима, а добар интернет је једна од основних ствари која је привукла нове Врмџане.

Опширније

Коментара: 0

Грађани Алексинца моћи ће да конкуришу за субвенције за уградњу соларних панела

Јужне вести 06.11.2021.

Прилику да на својим кућама уграде соларне панеле како би смањили потрошњу електричне енергије и смањили рачуне за своја домаћинства имаће грађани 37 градова и општина у Србији, а међу њима и становници Алексинца и Сокобање. Држава и локалне самоуправе ту меру финансирају са укупно 195 милиона динара, од тога Министарство рударства и енергетике улаже 97,6 милиона.

Опширније

Коментара: 0

Озелењавање општине Алексинац

Општина Алексинац 02.11.2021.

Данас је у кабинету председника општине потписан Уговор о поверавању послова на унапређењу општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу за 2021. годину. Уговор је потписан између Општинске управе општине Алексинац и ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Дигитална експедиција и у Алексинцу

Општина Алексинац 30.10.2021.

Караван #Дигиталнаекспедиција данас је посетио и наш град, грађани су имали прилику да науче како да у електронској комуникацији с државном управом остваре своја права или испуне обавезу, такође и да се упознају са електронском трговином.

Опширније

Коментара: 0

Затварају се улице због вашара

26.10.2021.

Због одржавања вашара "Света Петка" биће затворен саобраћај у улици иза градског стадиона, у делу улице 7.Јули до Спортске улице. Обустава саобраћаја креће данас, у уторак, од 16 часова до следећег дана, у среду, до поноћи.

Опширније

Коментара: 1

Нас је све више и не одустајемо, а који је ваш изговор?

Марија Илић 23.10.2021.

Ни киша није омела данашње окупљање на углу улица Војске Југославије и Вука Караџића, због стања у коме се ове две улице месецима налазе.

Опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1188  Displaying: 21 - 30

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима