Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У плану оснивање Слободне зоне Алексинац

rss

31.03.2015. Радио Алексинац

У Алексинцу је у плану оснивање Слободне зоне, по угледу на Слободну зону у Пироту, која ће нашој општини донети не само стране инвеститоре већ и царински терминал и бројне шпедиције, каже потпредседник Оштине Алексинац Чедомир Ракић.

У плану оснивање Слободне зоне Алексинац

Начелни договори са председником Регионалне привредне коморе и директором пиротске слободне зоне Драганом Костићем и председником инвеститорског клуба при Регионалној привредној комори Пјерлуиђијем Ђионеом су већ постигнути, а интезивнији рад на пројекту се очекује у наредне две године.

- То ће бити једна од најприступачнијих слободних зона, с обзиром на то да се ради о месту на самом аутопуту. Оно што ће бити веома добро јесте да ће Слободна зона као централно предузеће радити и пословати у Алексинцу, привредни субјекти ће бити овде, а Град Ниш и градоначелник Ниша Зоран Перишић су дали сагласност да испостава Слободне зоне Алексинац буде у Нишу. Алексинац има потенцијала за то, а и велико је интересовање једног броја привредних субјеката, који већ послују овде, да буду чланови Слободне зоне.

Локација за Слободну зону још увек није изабрана, али у обзир долазе парцела Општине Алексинац на самом аутопуту, некадашња касарна, која је тренутно у власништву Министарства одбране, или ће се пословати по моделу да некадашња читава индустријска зона постане Слободна зона.

Коментара: 3


# привреда Чедомир Ракић касарна инвестиције Зоран Перишић Пјерлуиђи Гионе слободна зона
@Pier_Ghione @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+28) (-1)

  Све голи стручњак и инвеститор до инвеститора. 31.03.2015.
  Де жеви.
  Отад је младић аванзовао у председника,на конту инкасирао више милиона а поново исте приче...

  Потпредседник Ракић изашао са конкретним предлогом везаним за касарну
  printrss
  10.12.2013. Д. О.
  Прича о алексиначкој касарни је последњих дана нарочито актуелизована. О томе су писале и Вечерње новости и вођени су озбиљни разговори међу представницима локалне власти.

  Тачно се види да се приближавају локални избори.
  Да се кладимо да ће ускоро и уљне шкриљце и активирање рудника да изваде из нафталина,у 10 еура? Да л је могуће да вређају интелект ових људи!? Аман,па овде не живе индијанци и кретени,овде је млад ,писмен свет,сити су они тих ваших инвестиција.Да ви боље препустите тим младим честитим,поштеним људима да они преузму без плате Општину, па за две (2) године нека положе рачуне и разапните их на стуб срама ако се они својом енергијом и ентузијазмом и способностима не ангажују заиста да овај предиван градић ,и читаву ОПШТИНУ Алексинац покрену из мртвила .
  Где су ти момци,то ВИ постављате као питање? На Републичком заводу их има са факултетским дипомама али не желе да се ортаче са политичким профитерима,они Србију и град не воле из интереса,нити се баве опсенама. Колико већ година Општину Алексинац воде стручњаци и у шта се претворила Општина за то време?

 • (+8) (-0)

  Petar 03.04.2015.
  Pa kad bi mi bili Pirot dobro bi bilo ali to je nemoguce.Za neupucene u Pirot nisu ovi nazadnjaci na vlasti zato im i ide tako dobro kao i svuda gde je tako i normalno.

 • (+11) (-2)

  Cedo 03.04.2015.
  Ja bih na tvoje mesto glavu u pesak zabio


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима