Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U planu osnivanje Slobodne zone Aleksinac

rss

31.03.2015. Radio Aleksinac

U Aleksincu je u planu osnivanje Slobodne zone, po ugledu na Slobodnu zonu u Pirotu, koja će našoj opštini doneti ne samo strane investitore već i carinski terminal i brojne špedicije, kaže potpredsednik Oštine Aleksinac Čedomir Rakić.

U planu osnivanje Slobodne zone Aleksinac

Načelni dogovori sa predsednikom Regionalne privredne komore i direktorom pirotske slobodne zone Draganom Kostićem i predsednikom investitorskog kluba pri Regionalnoj privrednoj komori Pjerluiđijem Đioneom su već postignuti, a intezivniji rad na projektu se očekuje u naredne dve godine.

- To će biti jedna od najpristupačnijih slobodnih zona, s obzirom na to da se radi o mestu na samom autoputu. Ono što će biti veoma dobro jeste da će Slobodna zona kao centralno preduzeće raditi i poslovati u Aleksincu, privredni subjekti će biti ovde, a Grad Niš i gradonačelnik Niša Zoran Perišić su dali saglasnost da ispostava Slobodne zone Aleksinac bude u Nišu. Aleksinac ima potencijala za to, a i veliko je interesovanje jednog broja privrednih subjekata, koji već posluju ovde, da budu članovi Slobodne zone.

Lokacija za Slobodnu zonu još uvek nije izabrana, ali u obzir dolaze parcela Opštine Aleksinac na samom autoputu, nekadašnja kasarna, koja je trenutno u vlasništvu Ministarstva odbrane, ili će se poslovati po modelu da nekadašnja čitava industrijska zona postane Slobodna zona.

video...

Komentara: 3


# privreda Čedomir Rakić kasarna investicije Zoran Perišić Pjerluiđi Gione slobodna zona
@Pier_Ghione @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+28) (-1)

  Sve goli stručnjak i investitor do investitora. 31.03.2015.
  De ževi.
  Otad je mladić avanzovao u predsednika,na kontu inkasirao više miliona a ponovo iste priče...

  Potpredsednik Rakić izašao sa konkretnim predlogom vezanim za kasarnu
  printrss
  10.12.2013. D. O.
  Priča o aleksinačkoj kasarni je poslednjih dana naročito aktuelizovana. O tome su pisale i Večernje novosti i vođeni su ozbiljni razgovori među predstavnicima lokalne vlasti.

  Tačno se vidi da se približavaju lokalni izbori.
  Da se kladimo da će uskoro i uljne škriljce i aktiviranje rudnika da izvade iz naftalina,u 10 eura? Da l je moguće da vređaju intelekt ovih ljudi!? Aman,pa ovde ne žive indijanci i kreteni,ovde je mlad ,pismen svet,siti su oni tih vaših investicija.Da vi bolje prepustite tim mladim čestitim,poštenim ljudima da oni preuzmu bez plate Opštinu, pa za dve (2) godine neka polože račune i razapnite ih na stub srama ako se oni svojom energijom i entuzijazmom i sposobnostima ne angažuju zaista da ovaj predivan gradić ,i čitavu OPŠTINU Aleksinac pokrenu iz mrtvila .
  Gde su ti momci,to VI postavljate kao pitanje? Na Republičkom zavodu ih ima sa fakultetskim dipomama ali ne žele da se ortače sa političkim profiterima,oni Srbiju i grad ne vole iz interesa,niti se bave opsenama. Koliko već godina Opštinu Aleksinac vode stručnjaci i u šta se pretvorila Opština za to vreme?

 • (+8) (-0)

  Petar 03.04.2015.
  Pa kad bi mi bili Pirot dobro bi bilo ali to je nemoguce.Za neupucene u Pirot nisu ovi nazadnjaci na vlasti zato im i ide tako dobro kao i svuda gde je tako i normalno.

 • (+11) (-2)

  Cedo 03.04.2015.
  Ja bih na tvoje mesto glavu u pesak zabio


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}