Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СПС покренуо канцеларију за правну помоћ из области ПИО

rss

15.12.2011.

У просторијама Општинског одбора СПС-а у Алексинцу, почела је 12. децембра са радом Канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи грађанима општине из области пензионог и инвалидског осигурања.

СПС покренуо канцеларију за правну помоћ из области ПИО

Као што је познато, постоји одређени број отворених питања у остваривању социјалне функције државе, као и у осталим деловима социјалне заштите. На свим подручјима социјалне политике дошло је и до смањивања права радника у односу на обавезе послодаваца, отпуштања радника у предузећима у којима је извршена приватизација, заштите материнства пре и после рођења детета, пооштровања цензуса за остваривање права по основу инвалидности, остваривања права инвалида рада, ратних војних инвалида и цивилних жртава рата и несразмерних социјалних разлика и раслојавања између разних слојева становништва.

У Републици је присутно и незадовољство запослених њиховом садашњом радном позицијом и правима по основу рада која су незаштићена и не остварују се; стандардом; и посебно, великом забринутошћу за будућност својих радних места и својих предузећа.

Због тога социјалисти сматрају да је активна социјална политика – услов стабилности друштва и сигурности грађана, и инсистирају:

-На даљој одбрани права радника када је реч о Закону о раду, запошљавању, заштити на раду, праву радника на висину зараде и обавезама послодаваца;
-На обавезама и власника приватних предузећа да запошљавају инвалиде на пословима који одговарају њиховим психофизичким способностима;
-На обавезама послодаваца и државе да се радницима за време престанка рада због укидања предузећа и јавних служби обезбеди накнада за време незапослености и помоћ за преквалификацију;
-На праву на бесплатно основно и средње образовање и праву редовних студената;
-На праву деце на дечији додатак; на дечији додатак трећем детету; и праву на матерински додатак, значајном за остваривање политике обнављања стновништва.

У циљу изградње хуманог друштва, остваривања принципа социјалне правде и једнакости, Социјалистичка партија Србије, исто тако, бориће се за следеће мере социјалне политике и заштите:

-Посебну пажњу посвећиваће помоћи породицама које имају децу или одрасла лица са посебним потребама.
-У систему социјалне заштите социјалисти ће се залагати за подизање квалитета статус радника који раде изузетно хумане и тешке послове и подстицати добровољни хуманитарни рад.
-Значајну пажњу поклониће борби против насиља у породици.
-Водити рачуна о вредностима народноослободилчких и одбрамбених ратова у прошлости и поштовати права бораца по основу борачко-инвалидске заштите и жртава војних инвалида и заштити цивилних инвалида рата.

Такође, социјалисти ће се залагати за остваривање права у систему пензијско-инвалидског осигурања, полазећи од чињенице да су пензионери своја права унапред обезбедили, и да су током свог радног века на раније важећем принципу солидарности и узајамности обезбеђивали средства за развој свих друштвених служби, које постоје и користе се и у садашњем времену.

У области здравствене заштите и здравственог осигурања у великој мери се елиминишу опредељења социјалиста о бесплатном здравству. Из тих разлога, да би се очувало здравље народа здравствено осигурање и убудуће мора бити обавезно, а примарна здравствена заштита мора бити доступна свим грађанима.

Социјалисти ће настојати да се настави реформа здравства и унапреди здравствена заштита грађана на социјално прихватљив начин, а да се обезбеђивање средстава за здравство остварује на принципу узајмности и солидарности свих у Србији.


У складу са изнетим програмским начелима, у просторијама Општинског одбора СПС-а у Алексинцу, почела је 12. децембра са радом Канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи грађанима општине из области пензионог и инвалидског осигурања.

Канцеларија СПС-а бави се питањима:

-права на старосну, инвалидску, пољопривредну, породичну пензију и пензију самосталних делатности;
-утврђивања права својства осигураника;
-увођења у поступак за остваривање права на телесно оштећење и туђу негу и помоћ;
-комплетирања података о оствареном праву осигурања и зараде за исти.


Позивамо све грађане да нам се обрате за потпуне информације на телефон 018/804-632 сваког дана од 9,оо до 14,оо часова. Директну бесплатну правну помоћ даје наш правни саветник, некадашњи виши стручни сарадник, Радмила Јовановић, дипломирани правник, и то суботом од 10,оо до 12,оо сати у просторијама Општинског одбора СПС-а у Алексинцу.


Коментара: 6


# СПС
@socijalisti @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Slobodanka Zivkovic 17.12.2011.
  Bravo!!! Konacno da ce neka stranka raditi nesto i u korist gradjana a ne samo za sebe i svoje kadrove. Poznavajuci Radmilu Jovanovic i njenu porodicu sa sigurnoscu tvrdim da ovo nije samo marketing pred izbore. Ima ponesto i kucnom vaspitanju. Hvala Radmili Jovanovic i SPS- u Aleksinca.

 • (+0) (-0)

  Slobodan Milošević 18.12.2011.
  Gde si Slobinice, šalje ti poljubac tvoj Sloba, i nemoj više da mi pišeš pesme i da plačeš,hahahahah

 • (+0) (-0)

  Slobodanka Zivkovic 18.12.2011.
  i... sta jos Roska kaze?:)))))))

 • (+0) (-0)

  Aleksinac 19.12.2011.
  Da, Radmila i SPS baš rade u korist gradjana, isto kao kada je glasala za kandidata DSS a ne za SPS-ovog kandidata u Domu učenika, jer su joj zaposlili preko veze bratanca ili sestrića u opštini. A SPS je poznat po tome što mnoooogo brine o građanima - Većnica zaposlila muža kao domara u školi gde je direktor, predsednik gura da zaposli sina jer je mnogo zaslužan i mnogo je dobra učinio za građane Aleksinca, odborniku zaposlili sina kao šefa u JP za puteve - zbog njega sistematizovali radno ,tj. izmislili ga. Još jedan odbornik zaposlen u OTIS-u, izmislili i njemu alkoholičaru radno mesto a trećem odborniku dali da bude večnik za 50.000, a ne pipa ništa niti nešto zna na pravdi Boga! Sve su to oni zaslužili borbom za bolji život gradjana Aleksinca! Sad će da ih namamljuju u svoje kancelarije jer im niko tamo danima ne dolazi, čak ni radikali koji su podržali Muju da falsifikuje partijske izbore. More, sve bih vas ja govnjivom motkom zbrisao sa lica zemlje, bitange jedne!

 • (+0) (-0)

  Milan 20.12.2011.
  Vidis Slobinice da mnogi vise znaju od Roske,ljubi te Sloba!

 • (+0) (-0)

  Georgije 20.12.2011.
  Pa naravno,imaju ljudi iskustva u raznim vidovima kombinatorike,steta je da te ljudske gromade ne ucine nesto za narod!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима