Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

134. годишњица битке на Шуматовцу

rss

23.08.2010. Извор: aleksinac.org

134. годишњица битке на Шуматовцу

Према календару обележавања историјских догађаја у општини Алексинац, у недељу 22. августа 2010. године обележена је 134. годишњица битке на Шуматовцу.

Програм обележавања 134. годишњице битке на Шуматовцу у организацији СО Алексинац почео је у 10:30 сати парастосом изгинулим српским војницима уз учешће црквеног хора “Св. Никола”. Након тога, уследило је полагање венаца на спомен обележја од стране представника локалне самоуправе, делегације СРС, делегације СПС и представника Уније бораца.

У оквиру обележавања Шуматовачке битке у организацији Центра за културу и уметност Алексинац, приређен је пригодан културно-уметнички програм у коме су учешће узели градски хор Шуматовац и чланови Књижевног клуба “Велимир Рајић”. Своје стихове говорили су Александра Павловић, Радојка Златковић и Драган Павловић. Наратори кратког историјског приказа битке на Шуматовцу били су Алекса Токић и Бојан Цветковић. По завршетку програма, присутни су могли да уживају у дегустацији ловачког пасуља и кукуруза.

Овогодишњем обележавању битке на Шуматову, поред великог броја грађана, присуствовали су и представници Општине Алексинац, представници политичких партија, представник Института за новију историју Србије, историчар Драган Алексић, пореклом из Алексинца, затим директори јавних предузећа и установа, Здравствени центар и Црвени крст Алексинац, представници како Полицијске тако и Ватрогасне станице као и Мото – клуб из Алексинца.



# Велимир Рајић прослава Шуматовац Црвени крст Бојан Цветковић Драган Алексић битка Алекса Токић Александра Павловић СО Алексинац Драган Павловић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима