Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje
<<<345678910>>>Ukupno: 194  Displaying: 51 - 60

Šta se desilo pa je Aleksinac pre par dana zabeležio 56 zaraženih za 24 sata?

22.04.2020.

Pre dva dana Aleksinac je sa čak 56 novobolelih od korona virusa, u roku od samo 24 časa, bio drugi na listi odmah iza Beograda. Dan kasnije sa još 18 pozitivnih na Kovid-19 pao je na peto mesto, ali se i dalje sa 122 zaražene osobe nalazi u TOP 10 gradova u Srbiji!

Opširnije

Komentara: 0

Nedimović: Dom za stare „Kulina” stavljen pod kontrolu

Politika 18.04.2020.

Šef Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Nišavskog i Topličkog okruga, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je jutros da je u domu za stare „Kulina” u opštini Aleksinac situacija stavljena pod kontrolu.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Doma zdravlja Aleksinac u samoizolaciji, zaražen koronavirusm

Južne vesti 05.04.2020.

Prvi čovek aleksinačkog Doma zdravlja Rodoljub Živadinović pozitivan je na virus korona, saopštili su u Savezu pčelarskih organizacija Srbije, čiji je takođe predsednik. Kažu i da se ovaj epidemiolog već par dana nalazi u samoizolaciji.

Opširnije

Komentara: 8

Prvi zaraženi koronavirusom i u manjim opština na jugu Srbije

29.03.2020.

Prvi slučajevi obolelih od korona virusa registrovani su u Aleksincu, Kuršumliji, Gadžinom Hanu i Bujanovcu, pokazuju poslednji podaci sajta COVID 19.

Opširnije

Komentara: 2

Intervju: Istine i zablude o koronavirusu (drugi deo)

Aleksinac.net 27.03.2020.

Razgovor vodimo sa jednim od najkompetetnijim naučnikom na prostorima država Balkana i šire, pukovnikom ABHO, Akademikom prof. dr Radetom Biočaninom-pukovnik ABHO, red. univerzitetskim profesorom IUT Travnik, članom Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti, članom Naučnog komiteta Ruske akademije nauka i Naučnim savetnikom za defendološka istraživanja.

Opširnije

Komentara: 0

Intervju: Istine i zablude o koronavirusu (prvi deo)

Aleksinac.net 27.03.2020.

Rizici nisu isti širom sveta, a razlikuju se u zavisnosti od vrste opasnosti, lokaliteta, izloženosti, „ranjivosti“ i kapaciteta za postupanje u vanrednim situacijama. Ovoga puta, u međunarodnim odnosima, po ko zna koji puta zagospodarila je sila, možda do sada najopasniji biološki virus - koronavirus. Glavni izvor je bila mnogoljudna svetska sila Kina, a onda je krenuo silovito (uz brojne načine širenja) na sve strane sveta (u Italiji i Španiji najviše).

Opširnije

Komentara: 0

Brojevi telefona za informacije o radu Doma zdravlja

24.03.2020.

Građani koji imaju potrebe za pregledom u Domu zdravlja moraće prvo da se informišu preko dostupnih brojeva telefona. Zbog vanrednog stanja u Srbiji Dom zdravlja je izmenio režim rada.

Opširnije

Komentara: 0

Posebna ordinacija za pregled pacijenata sa respiratornim simptomima

18.03.2020.

U Ministarstvu zdravlja u Beogradu održan sastanak svih direktora domova zdravlja iz cele Srbije, na kome su dobijena precizna uputstva o daljem postupanju svih domova zdravlja u kontroli epidemije izazvane korona virusom. Glavno uputstvo tiče se otvaranja posebne izdvojene ordinacije sa posebnim ulazom, u kojoj će se pregledavati isključivo pacijenti sa visokom temperaturom i respiratornim simptomima, sa teritorije cele opštine.

Opširnije

Komentara: 0

Otkazani svi događaji Centra za kulturu i umetnost

11.03.2020.

Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu je odlučio da u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja Republike Srbije u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze koronavirusom otkaže sve manifestacije i probe do ponedeljka, 16. marta 2020. godine.

Opširnije

Komentara: 0

Namirnice koje jačaju imuni sistem

07.03.2020.

Mnogo je bolje sprečiti nego lečiti, ojačajte imuni sistem na vreme i zaštitite se od svih vrsta virusa.

Opširnije

Komentara: 0

<<<345678910>>>Ukupno: 194  Displaying: 51 - 60

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima