Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ministarstvo ćuti o slučaju Aleksinčanke koja sumnja u dijagnozu tumora

rss

14.11.2018.

Već više od 20 dana nema nikakvog odgovora iz Ministarstva zdravlja povodom navoda Jelene Lazarević iz Aleksinca da su joj lekari u Nišu postavili pogrešnu dijagnozu karcinoma grlića materice, što ona dokazuje tvrdnjom da su joj lekari u Švedskoj rekli da je zdrava žena i činjenicom da je i dalje živa.

Ministarstvo ćuti o slučaju Aleksinčanke koja sumnja u dijagnozu tumora

Iako su pitanja Ministarstvu zdravlja poslata još 22. oktobra, i dalje nema nikakvog odgovora. Novinarka je nekoliko puta i telefonski pokušala da dobije odgovor iz Službe za odnose s medijima, ali ni to nije bilo uspešno.

Zbog toga je javnost uskraćena za odgovore na pitanja šta je utvrdio inspekcijski nadžor u ovom slučaju, kao i da li ga je uopšte i bilo. Lazarevićeva je, kako je navela, još u junu prošle godine prijavila inspekciji da su lekari odbili da je operišu. Kako tvrdi ova Aleksinčanka, do danas ni njoj nije stigao nikakav odgovor po pitanju ove prijave.

Podsetimo, lekari na GAK-u su joj najpre zakazali operaciju, ali su je već na sledećem pregledu uputili na zračenje i hemioterapiju konstatujući da je bolest uznapredovala i da je kasno za hiruršku intervenciju.

Lazarevićeva, čija agonija počinje na proleće 2017. kada joj je dijagnostikovan adeno karcinom grlića materice, sumnja i u histopatološki nalaz koji je rađen na klinici Human, kao i u odluke lekara niškog GAK-a koji su na osnovu pregleda prstima konstatovali da je karcinom metastazirao.

Zato je uradila reviziju biopsije koja je, kako tvrdi, pokazala drugi tip tumora.

Nakon toga je otišla za Malme i tražila azil gde je posle detaljnih pregleda, kako je objasnila, utvrđeno da ne boluje od karcinoma, već da je u predmenopauzi što je u kombinaciji sa dislociranom karlicom izazivalo krvarenja.

Pošto je godinu i po dana sumnjala u lekare i nije se lečila, a tvrdi da je čak i dobijala pretnje da ako će ukoliko ne počne terapiju "iskrvariti kao kokoška za dva sata", žalila se Lekarskoj komori gde je odlučeno da su njene žalbe neosnovane.

Lazarevićeva je smatrala da je lekari šalju na zračenje kako bi sakrili dokaze svoje greške prilikom postavljanja dijagnoze, dok je ona potpuno zdrava čekala dan svoje smrti.

Iz Kliničkog centra Niš su odbacili njene optužbe tažeći da im dostavi dokumentaciju iz Švedske na kojoj se vidi da nema karcinom, ali navode da je greška eventualno mogla da se desi ukoliko je nalaz biopsije bio pogrešan.

Izvor: Južne Vesti

Komentara: 0


# kancer lečenje Švedska Jelena (Milosavljević) Lazarević Južne vesti KC Niš Ministarstvo zdravlja
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima