Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 10  11  12  13  14  15  16  17 > >>Ukupno: 641  Displaying: 121 - 130

Srbija kao Švajcarska!

Miodrag Tasić 05.08.2018.

Da, nije greška. Počeli smo da dostižemo Švajcarsku. Doduše, za sada samo u jednoj stvari. Manje ličimo kao država lepo uređenoj alpskoj konfederaciji, već smo slični jednom čuvenom švajcarskom proizvodu. Švajcarskom siru i to prvenstveno slavnom Ementaleru. Ementaler je poznat u svetu kako po svojim rupicama i šupljinama, tako i po kvalitetu. Dakle, šuplji smo kao Ementaler!

Opširnije

Komentara: 0

Igor Rakočević - ljudina od sportiste!

Dušan Ostojić 31.07.2018.

Poseban utisak na mene ostavio je gost turnira Igor Rakočević pa sam odlučio da poseban tekst posvetim njemu. Redovno sam gledao njegove utakmice iako nisam dobar poznavalac košarke, priznajem. Znam da je bio reprezentativac, da je trostruki najbolji strelac Evrolige, dugogodišnji igrač Zvezde a danas potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Opširnije

Komentara: 0

Otvoreno pismo Nenada Đurića

27.07.2018.

Osećam potrebu da se obratim otvorenim pismom aleksinačkoj javnosti. Svedok sam problema koji postoji među mladima a koji se tiče pojačane brige zbog sve češćih incidenata koji se dešavaju u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Da li je nastupilo poslednje (fudbalsko) vreme?

Miodrag Tasić 16.07.2018.

Odgovor ćemo znati sutra, 15. jula tekuće, gospodnje 2018. godine! Neko bi rekao dve tisuće, i tako dalje. Elem, o čemu se radi? Ako sutra Hrvati pobede Francuze u finalu svetskog prvenstva u fudbalu, onda je po autoru ovog pisanija zbilja nastupilo poslednje fudbalsko vreme.

Opširnije

Komentara: 0

Fudbalske i neke druge priče!

Miodrag Tasić 06.07.2018.

Svetsko prvenstvo u fudbalu bliži se kraju. Počinje rasplet. Čitaj, četvrtfinalne borbe. Više nema popravnog. Ko izgubi, ispada. Dalje idu samo pobednici. Od osam ostaće četiri. Potom te četiri ekipe u borbi za dve najbolje, i onda veliko finale. Dve najkvalitetnije reprezentacije odmeriće snage i jedna će pobediti. Biće prvaci sveta. Oni se pamte. Drugog, trećeg, i tako dalje, već sutra niko spominjati neće. Tako je to u životu, mislim fudbalu.

Opširnije

Komentara: 0

Nomen est omen!

03.06.2018.

Jesu Latini stare varalice, ali mudrost im ne možemo sporiti. Kad nešto kažu, znaju šta su rekli. Stoji njihova reč. Nije kao neki što mnogo lupetaju, a ništa ne kažu. Ili obećavaju na prazno; te biće bolje, nastupiće svetla budućnost, i ovo sada je mnogo dobro! Kao, nikada bolje nije ni bilo. Kako da ne! Da citiramo Piroćance: pre je bilo dobro. Nešto ranije podobro. Još ranije najdobro. A sada je dobro u p.m.! Nećemo dalje!

Opširnije

Komentara: 0

Strip kao inspiracija života!

29.05.2018.

Nekada smo odrastali uz strip junake poput Zagora, Teksa Vilera, Komandanta Marka... Priče sa Divljeg Zapada, premda crtane i pisane u Italiji, bile su široko prihvaćene na prostoru bivše Jugoslavije. Generacijama mladih Jugoslovena, pa i onima nešto starijima, pomenuti strip junaci predstavljali su putokaz u životu.

Opširnije

Komentara: 1

Poslednje “milosrđe“ pobesnelog anđela

28.05.2018.

I kada se činilo da je dosta crnine u Aleksincu, dogodio se novi zločin. Četrdesetak minuta iza ponoći, 28 maja, ponovo je napadnut naš grad. Ispaljeno je najmanje osam projektila.

Opširnije

Komentara: 1

Zakasneli nadrealizam

Miodrag Tasić 07.05.2018.

Izgleda da je srpsko društvo neizlečivo opterećeno prošlošću. Još uvek dobar deo ovdašnjeg stanovništva tuguje za nekim prošlim vremenima. Te, živelo se bolje, bili smo cenjeni, niko nam ništa nije mogao. Jeste da je vladala diktatura, ali sve ostalo je bilo dobro!

Opširnije

Komentara: 0

Apel mladih vozača

23.04.2018.

Ovo pišem u ime svih nas, mladih vozača sa probnim dozvolama i svih onih koji se obučavaju u auto školama.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 10  11  12  13  14  15  16  17 > >>Ukupno: 641  Displaying: 121 - 130

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}