Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 670  Displaying: 21 - 30

Priča o Srbiji oduvek

Boža Marković 14.01.2021.

Naš, srpski drevni kalendar star je 7529 godina, prema izvorima o kojima postoje dokazi. Međutim, malo se o ovome javno zna, a zbog raznih okolnosti i u stručnoj javnosti komunikativno kompetentnoj da se ovo objavi o tome se malo govori. Treba o ovome da uče i mlađi naraštaji, mada ne bi smetalo da i stariji o ovome nešto više znaju, o srpskoj istoriji koja je toliko stara i istinita.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Summa summarum – 2020.

31.12.2020.

Polako ali sigurno ističe i turobna 2020. godina. Nekima se ovih nekoliko dana do „Srećne Nove 2021.“ oteglo kao gladna godina. Nikako da već jednom vidimo kraj ovoj mučnoj, koronarnoj godini. Kao da će naredna biti nešto bolja. I što se tiče Kovida 19, ali i uopšte.

Opširnije

Komentara: 0

Aforizmi Miodraga Tasića

20.12.2020.

Od našeg redovnog kolumniste, Miodraga Tasića, ovog puta nešto drugačije,.aforizmi.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinački Deda Mraz

Miljana Jovanović 15.12.2020.

Poštovana deco, (Dušan Radović bi tako započeo ovu novogodišnju priču) Neko u Opštini Aleksinac je ove zime mislio na vas. Deda Mraza su pozvali, da svoj deci do 8 godina ukoliko mu napišu pismo i ostave podatke u " Deda Mrazovo poštansko sanduče" koje se do 14. decembra nalazilo u glavnoj ulici, dodeli novogodišnje paketiće. Bili ste zaista dobri i poslali 758 pisama! Sada čekajte i verujte u Deda Mraza.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Treba li Srbija da oporezuje gastarbajtere?

11.12.2020.

U moru svakodnevnih, ali i noćnih problema koje muče Srbiju, počev od Kovida 19, tranzicije, privatizacije, rasta BDP-ea, ma šta to značilo, zaduživanja u ime bolje sutrašnjice, borbe protiv mafije, i tako dalje, i tako bliže, najavljeno oporezivanje gastarbajtera ustalasalo je mirno srpsko more. Prodrmalo uspavanu žabokrečinu.

Opširnije

Komentara: 3

Na Agrobiznis samitu u Vrnjačkoj Banji dodeljena nagrada "Naj Srpkinja!"

Boža Marković 08.12.2020.

Lepo je kad je devojka poznata u svoj sredini, mlada, školovana, poletna, aktivna i gazi kroz vreme dostojno svom opredeljenju. Takva je Milica Janković, diplomirani poslovni menadžer, koja je prisutna u svakoj aktivnosti svojih prijatelj na Zvezdari. Tu je da pomogne i u svakodnevnim obavezama, akcijama koje se u njenom okruženju sprovode, na uređenju parkova i zelenila, ali i kao volonter-dobrovoljac u Beogradu i izvan glavnog grada.

Opširnije

Komentara: 0

Srbija je blagoslovena zemlja

Boža Nesvrćanin 05.12.2020.

Pisati je lako, ali tek onda ako se zna šta se hoće i kako nešto da se prestavi, obavesti javnost i pomogne da se vidi i lepša strana priče, a ponekad i ona druga. Namera je da se i javnost čuje, odnosno da sve napisano bude razumljivo, shvatljivo, a da bude i deo opšteg razmišljanja, da se čini da je mišljenje većine čitalaca, kao njihovo, u zajednici i šire. Da to pisanje izađe iz nekih kapadžijskih okvira, gledanja mesnih predstavljača svega što se oko nas dogodilo, događa se ili tek treba da se…

Opširnije

Komentara: 0

Počela akcija slikanja murala u Aleksincu

30.11.2020.

Ne možemo a da se ne zapitamo, da li je trenutno pandemija koronavirusa i da li je situacija u Aleksincu alarmantna ili ipak ne?

Opširnije

Komentara: 3

Kolumna Miodraga Tasića: Vreme neviđenih uspeha

29.11.2020.

Ako koza laže, rog ne laže! Stara izreka potvrđuje srpsku svakidašnjicu. Elem, ima zluradih ljudi u zemlji Srbiji koji ne veruju u tvrdnje vladajuće elite, i pogotovu prvog među nama, o sveopštom napretku i prosperitetu naše Otadžbine. To je ono o najmanjem padu društvenog proizvoda u Evropi, najpre. Do kraja godine možda i ne bude pada proizvodnje i standarda. Bićemo na nuli. Mada smo mi na nuli već decenijama, a pakosnici još ubeđuju da smo i ispod nule. U debelom minusu!

Opširnije

Komentara: 0

Javno pismo redakcije Aleksinac net

Aleksinac.net 19.11.2020.

Važno obaveštenje: Poštovani čitaoci, imamo želju da Vas obavestimo da se danas, 19. novembra 2020 godine, dogodio nesvakidašnji događaj, koji je lepo iznenadio čitavu redakciju Aleksinac neta.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 670  Displaying: 21 - 30

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima