Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog<<<12345>>>Ukupno: 762  Displaying: 11 - 20

Aforizmi Miodraga Tasića: Skrajnute misli II

Miodrag Tasić 02.04.2023.

Izgradnju srpskih auto-puteva najviše pozdravljaju oni koji njima nikada neće proći!

Opširnije

Komentara: 0

Stanislavkina borba s aleksinačkim vetrenjačama

Stanislavka Milićević 02.03.2023.

Stanislavka Milićević je vlasnica dvosobnog stana u Aleksincu, u ulici Vojske Jugoslavije br. 40 Đ, stan br. 16. Stan je u potkrovlju. Sama stambena zgrada u kojoj se nalazi pomenuti stan nije kvalitetno urađena,  isto tako, neredovno se održava.

Opširnije

Komentara: 0

Vreme uspona i padova

Miodrag Tasić 28.02.2023.

Možda naslov teksta i nije baš najispravniji? Makar u poslednjih deset godina. Jer, u protekloj deceniji uglavnom je bilo uspeha. Na svim poljima.

Opširnije

Komentara: 0

Molitveni doručak

Miodrag Tasić 06.02.2023.

Ima jedna moćna zemlja u kojoj se mnogo polaže na nauku. Velike novce daju tamo u istraživanje kosmosa, u medicini, fizici, hemiji, u naoružanje...

Opširnije

Komentara: 0

Čuvaj se Zapadnjaka i kad darove nose

Miodrag Tasić 19.01.2023.

Mnogo puta izrečena istina. Doduše, potekla je zvanično iz stare Grčke.

Opširnije

Komentara: 0

Prođe leto dvadeset drugo!

Miodrag Tasić 28.12.2022.

Nije leto trideseto. O njemu je pevao pevač, harmonikaš i kompozitor Novica Negovanović. Ovde je reč o 2022. godini. Ko će o njoj pevati, i da li će godina koja upravo izmiče biti zapamćena po pesmi, videće se.

Opširnije

Komentara: 0

Ko se zadnji smeje...

Miodrag Tasić 05.12.2022.

U moru događaja od sudbinskog značaja po zemlju Srbiju i njen nesrećni narod, poput neprijateljskih dronova koji snimaju strateške ciljeve u Srbiji, mukotrpnu borbu u vezi registarskih tablica na Kosovu, već poslovičnih atentata, nestašice energije, inflacije, povećanja kamatne stope, što posebno brine brojne korisnike bankarskih kredita, nasilja u školama i na ulici, najezde ilegalnih migranata, skoro da su nezapaženo promakle dve inicijative na političkoj sceni Srbije.

Opširnije

Komentara: 0

Su čim ćete izać pred Miloša?

Miodrag Tasić 20.10.2022.

Pritisci takozvanag Zapada da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku sa zemljama članicama Evropske unije, kao i onima koje su na putu za članstvo u tu istu Uniju, a Srbija, jel' te, decenijama izgara ka Evropi koja nema alternativu, zapravo je eufemizam da Srbija uvede sankcije Rusiji.

Opširnije

Komentara: 0

Godina skoro prođe

Miodrag Tasić 30.09.2022.

Ako se neko još seća, prevremeni republički izbori u Srbiji održanisu 3. aprila tekuće 2022. godine? U međuvremenu, nakon više puta ponovljenih izbora na glasačkom mestu u Velikom Trnovcu, nekako je oformljena nova skupština.

Opširnije

Komentara: 0

Smej se, smej, uvek se smej!

Miodrag Tasić 20.09.2022.

Više decenija stara pesma Miroslava Ilića nimalo nije izgubila na aktuelnosti. Naprotiv. Treba se smejati uvek i na svakom mestu. Jer smeh jen lek. Ako hoćete da budete zdravi, da vam je lepo, da ste privlačni i poželjni, samo se nasmejte. Glasno, od srca i iz dubine bijela grla!

Opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 762  Displaying: 11 - 20

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima