Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво




<<<1718192021>>>Total: 1342  Displaying: 181 - 190

ИТ подршка из села Врмџа

WDR / Јелена Ђукић Пејић 14.11.2021.

Док многа села у Србији одумиру, једно малено у близини Сокобање код Алексинца у потпуности се разликује од осталих, јер стално дочекује нове мештане. У селу Врмџа је у последњих неколико година купљено више од 40 кућа и имања. Баве се најразличитијим пословима, а добар интернет је једна од основних ствари која је привукла нове Врмџане.

Опширније

Коментара: 0

Грађани Алексинца моћи ће да конкуришу за субвенције за уградњу соларних панела

Јужне вести 06.11.2021.

Прилику да на својим кућама уграде соларне панеле како би смањили потрошњу електричне енергије и смањили рачуне за своја домаћинства имаће грађани 37 градова и општина у Србији, а међу њима и становници Алексинца и Сокобање. Држава и локалне самоуправе ту меру финансирају са укупно 195 милиона динара, од тога Министарство рударства и енергетике улаже 97,6 милиона.

Опширније

Коментара: 0

Озелењавање општине Алексинац

Општина Алексинац 02.11.2021.

Данас је у кабинету председника општине потписан Уговор о поверавању послова на унапређењу општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу за 2021. годину. Уговор је потписан између Општинске управе општине Алексинац и ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Дигитална експедиција и у Алексинцу

Општина Алексинац 30.10.2021.

Караван #Дигиталнаекспедиција данас је посетио и наш град, грађани су имали прилику да науче како да у електронској комуникацији с државном управом остваре своја права или испуне обавезу, такође и да се упознају са електронском трговином.

Опширније

Коментара: 0

Затварају се улице због вашара

26.10.2021.

Због одржавања вашара "Света Петка" биће затворен саобраћај у улици иза градског стадиона, у делу улице 7.Јули до Спортске улице. Обустава саобраћаја креће данас, у уторак, од 16 часова до следећег дана, у среду, до поноћи.

Опширније

Коментара: 1

Нас је све више и не одустајемо, а који је ваш изговор?

Марија Илић 23.10.2021.

Ни киша није омела данашње окупљање на углу улица Војске Југославије и Вука Караџића, због стања у коме се ове две улице месецима налазе.

Опширније

Коментара: 0

Радови на уређењу прве плаже Бованског језера су при крају

Јужне вести 22.10.2021.

У току је партерно уређење прве плаже Бованског језера у дужини од 315 метара, за чије сређивање је издвојено више од 2 милиона динара. Како каже председник Општине Алексинац Далибор Радичевић, радови којима је предвиђено зидање тераса за формирање пошљунчених делова плаже су при крају, па ће плажа наредне године бити спремна за све купаче и посетиоце језера.

Опширније

Коментара: 0

Грађани од данас могу да пријаве лекаре који им не препоручују вакцинацију

Југмедиа 14.10.2021.

Када неки лекар каже пацијенту да не треба да се вакцинише, Лекарска комора Србије ће покренути процес и пријаву за угрожавање здравља и живота људи, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар. Он је додао да ће у том случају лекар ићи на Суд части при Лекарској комори Србије и да то значи да ће онда вероватно изгубити лиценцу.

Опширније

Коментара: 3

Делегација руских научника посетила општину Алексинац

Општина Алексинац 12.10.2021.

Састанак у скупштинској сали општине Алексинац је делимично дао одговор о могућим активностима на уређењу комплекса Руске цркве у Горњем Адровцу и очувању споменичког наслеђа посвећено Српско – турском рату 1876. године у коме је учествовао велики број руских добровољаца.

Опширније

Коментара: 0

Ново рухо младих Алексинчана на Војничком путу

Алексинац.нет 06.10.2021.

Ове године неформална група грађана учествовала је у конкурсу под називом „Шта нам тешко“ у оквиру пројекта националних програма волонтирања младих.

Опширније

Коментара: 0

<<<1718192021>>>Total: 1342  Displaying: 181 - 190

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима