Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радови на уређењу прве плаже Бованског језера су при крају

rss

22.10.2021. Јужне вести

У току је партерно уређење прве плаже Бованског језера у дужини од 315 метара, за чије сређивање је издвојено више од 2 милиона динара. Како каже председник Општине Алексинац Далибор Радичевић, радови којима је предвиђено зидање тераса за формирање пошљунчених делова плаже су при крају, па ће плажа наредне године бити спремна за све купаче и посетиоце језера.

Фото: Општина Алексинац

Са радовима су, каже Радичевић, кренули 17. августа ове године, извођач је “ГУР Тренд” из села Краљево, а рок 85 дана за завршетак уређења.

Ради се о партерном уређењу дела прве плаже на Бованском језеру. Изводе се радови на зидању зидова односно такозваних тераса за формирање пошљунчених делова плаже. Јуче смо ишли да обиђемо радове да видимо докле се стигло и остало је да се на постојеће зидове који су зидани од камена озида још један ред цигли и да се стави песак, односно да се пошљунча - објашњава Радичевић.

Поред равњања плаже потребно је, каже, урадити уградњу дрвених надстрешница, које су и раније постојале, али су поједине поломљене и оштећене.

Покушавамо да приремимо плажу за следећу годину да буде пристојна, функционална и да има добар положај, односно да имамо равну површину на коју могу купачи да изађу - наводи председник Општине.

Како је Бованско језеро под управом Јавног водопривредног предузећа “Србијаводе“, сагласност за уређење, наводи, имају, а како радови иду по плану очекује брз завршетак комплетног уређења овог дела плаже.

Извор


# председник општине Бованско језеро Далибор Радичевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима