Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дигитална експедиција и у Алексинцу

rss

30.10.2021. Општина Алексинац

Караван #Дигиталнаекспедиција данас је посетио и наш град, грађани су имали прилику да науче како да у електронској комуникацији с државном управом остваре своја права или испуне обавезу, такође и да се упознају са електронском трговином.

Дигитална експедиција и у Алексинцу

Догађају је присуствовао Мирко Јанић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који је истакао задовољство што ће и Алексинчани чути о дигиталној писмености и о безбедности коришћењу интернета. Без дигиталних вештина данас није могуће замислити свакодневницу, јер живимо у времену где нам дигиталне вештине узимају маха и све више услуга се преселило на интернету.

Након тога, присутнима се обратио и пожелео добродошлицу Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, који се том приликом захвалио премијерки Ани Брнабић и партнерима пројекта и истакао је велико задовољство што је и Алексинац део каравана Дигитална експедиција, који обилази 16 градова Србије. Такође, је истакао да се општина Алексинац труди да прати кораке Владе Републике Србије, да проба да спроведе све како би грађанима омогућили што комфорнији живот и мање чекања у ред. Једна од активности коју општина Алексинац предузима је постављање јединственог управног места како би омогућили грађанима да на једном месту заврше све обавезе у Локалној самоуправи и што ће данас и сутра моћи уз помоћ Дигиталне експедиције отворити налог преко еУправе и све информисати се о начинима коришћења еУправе.

Караван „Дигиталне експедиције“ биће и сутра у нашем граду где ће сви заинтересовани моћи да чују: „Како да постанем еГрађанин/еГрађанка? Како да купујем и продајем на Интернету? Како да безбедно користим Интернет? Ја као дигитални уредник/уредница? Ја као медиј?"


# председник општине Алексинац Далибор Радичевић Мирко Јанић дигитална експедиција
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима