Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сећање на последњег српског државника

rss

20.08.2018.

На данашњи дан 20. августа 1941 године, рођен је оснивач СПС-а , два пута бирани председник Србије и једном СРЈ, Слободан Милошевић- последњи српски државник.

Сећање на последњег српског државника

Десет година је предводио некада највећу партију на Балкану, која је са њим на челу успешно бранила идеју националне слободе, при том уважавајући националне слободе свих других око себе. Годину дана након распада СФРЈ формирана је СРЈ, на преговорима у Дејтону 1995 године, створена је Република Српска усред рата у Босни, иза њега је остала Резолуција 1244 која је усвојена 10. јуна 1999 године у  УН, минимални дуг и скоро сва стратешки важна предузећа у власништву државе и 10 година које су спасиле свет, тј. „купиле“ Русији времена да изнедри Путина и суротстави се англо-америчком империјализму и доминацији. Успешно је водио земљу и под санкцијама, а Србија и СРЈ су у мирољубивом свету постале оличење борбе за независност у јеку колонијалног империјализма, а Слободан Милошевић је постао симбол антиглобализма.

Из политичког живота су га уклонили 5. октобра 2000 године, у Хагу су га убили 11.3.2006 године, али га нису уклонили из историје, јер протекло време показује исправност његове политике и његову праведност, истрајност и неприкосновеност у борби за територијални интегритет и суверенитет наше земље Србије.

Покрет социјалиста следиће његов пут и дело ДО КОНАЧНЕ ПОБЕДЕ !


# Душан Остојић Покрет Социјалиста Слободан Милошевић Република Српска
@zubarcina @poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима